Johan Smarius

Johan Smarius

Johan Smarius is onderzoeker bij het lectoraat Digitale Didactiek en docent bij de opleiding Informatica.

Johan studeerde in 1996 af aan de Hogeschool West-Brabant. Hij koos de specialisatie Laboratorium Informatica en Automatisering van de opleiding Hoger Laboratorium Onderwijs.

Loopbaan

Na een carrière van ruim 20 jaar in het bedrijfsleven als softwareontwikkelaar, architect, projectleider en consultant heeft Johan in 2018 de overstap gemaakt naar Avans Hogeschool. Binnen de Informatica-opleiding houdt Johan zich met name bezig met het verzorgen van onderwijs in de meer technische vakken van de opleiding. Hij is bovendien studieloopbaanbegeleider en lid van de opleidingscommissie. Sinds 2021 is Johan bezig met het volgen van de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Johan is daarnaast sofwareontwikkelaar/trainer bij JMAC Software Solutions.

Expertise

  • Softwareontwikkeling

Onderzoeken

Johan richt zich als onderzoeker op de onderzoekslijn gericht op het begeleiden van studenten bij het kiezen van een persoonlijke leerroute in flexibel onderwijs en dan met name hoe dit met software ondersteund kan worden.