Nieuws

Werken aan een nieuw lectoraat: minder technologie, meer business

30 juni 2020, door Avans Hogeschool

Een nieuw lectoraat biedt economische kansen voor de regio! Dat is de insteek van de nieuwe samenwerking van het Centre of Experstise Bio Based Economy met een aantal partners.

Lees verder

Opinie: Stikstofdebat gaat voorbij aan de kansen die mest ons biedt

15 januari 2020, door Avans Hogeschool

De stikstofproblematiek maakt ons blind voor de kansen die deze kwestie ons biedt. Bijvoorbeeld om mest veel beter te gaan benutten. Zo kunnen we echt wat doen aan het stikstofprobleem, betoogt lector Biobased Energy Johan F.M. Raap.

Lees verder

Stadsjutters Breda van start op World Cleanup Day

18 september 2019, door Avans Hogeschool

Avans Hogeschool en Natuur en Milieuvereniging Markkant Breda gaan samen zwerfvuil tegen in Breda. ‘Stadsjutters’ gaan zwerfvuil verzamelen en via een app het afval registreren. Studenten Milieukunde van Avans analyseren vervolgens de data, zodat de oorzaken aangepakt kunnen worden.

Lees verder

Waardevolle producten maken uit reststromen bierbrouwerij

23 april 2019, door Avans Hogeschool

Reststromen van bierbrouwerijen als gist en draf worden nu voornamelijk gebruikt als veevoer. Maar kunnen er ook waardevolle producten van gemaakt worden? Tijdens de International Study Week gingen 30 studenten Chemie en Chemische Technologie van Avans Hogeschool en Hogeschool Gent aan de slag met dit vraagstuk.

Lees verder

Avans leidt omvangrijk onderzoek naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw

1 maart 2019, door Avans Hogeschool

Avans gaat samen met partners uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk onderzoek doen naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw om CO2-uitstoot terug te dringen. Het Interreg2Seas onderzoeksproject ‘Circulair Biobased Construction Industry’ (CBCI) met een totale financiële omvang van bijna zeven miljoen euro duurt 3,5 jaar. Het project gaat vandaag van start.

Lees verder

Volgen

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum