Nieuws

Lectoren Centre of Expertise Biobased Economy geïnstalleerd

18 april 2018, door Avans Hogeschool

Lectoren Willem Böttger en Dorien Derksen spraken op 13 april hun lectorale rede uit. Zij zijn verbonden aan het Centre of Expertise Biobased Economy van HZ University of Applied Sciences en Avans Hogeschool waar ze praktijkgericht onderzoek doen naar biobased materialen. Beide lectoren zijn nu officieel geïnstalleerd bij HZ University of Applied Sciences.

Lees verder

Eendenkroos als veevoer?

7 maart 2018, door Avans Hogeschool

Researchers van het Centre of Expertise Biobased Economy (CoEBBE) van Avans hebben onderzoek gedaan naar de inzet van eendenkroos als veevoer. Eendenkroos, dat in potentie lokaal en op een financieel interessante manier in kassen geproduceerd kan worden, kan mogelijk de inzet van soja als veevoer vervangen. Dat wordt nu veelal uit Zuid-Amerika geïmporteerd.

Lees verder

Onderzoekslaboratorium voor toepassing schimmel bouwindustrie

8 juni 2017, door Avans Hogeschool

Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) en de innovatiecampus SPARK openen vrijdag 9 juni een laboratorium voor onderzoek naar de toepassing van schimmels in de bouwindustrie. In dit zogeheten Mycelium Lab werken docentonderzoekers en studenten onder begeleiding van de lector Biobased Bouwen van Avans Hogeschool, Willem Böttger, aan vraagstukken over het materiaal.

Lees verder

Nominatie biobased brug Centre of Expertise

17 januari 2017, door Avans Hogeschool

Het project met de biobased brug, waaraan het Centre of Expertise Biobased Economy (CoEBBE) deelneemt, maakt kans op de Enlightenmentz Award. De prijs is in het leven geroepen om de aandacht te richten op producten en processen die de groene industriële revolutie ondersteunen.

Lees verder

Avans plaatst ’s werelds eerste brug uit biocomposiet

24 oktober 2016, door Avans Hogeschool

Het Centre of Expertise Biobased Economy, een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, opent donderdag 27 oktober op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) ’s werelds eerste brug die volledig bestaat uit biocomposiet.

Lees verder

Volgen

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum