Nieuws

Waardevolle producten maken uit reststromen bierbrouwerij

23 april 2019, door Avans Hogeschool

Reststromen van bierbrouwerijen als gist en draf worden nu voornamelijk gebruikt als veevoer. Maar kunnen er ook waardevolle producten van gemaakt worden? Tijdens de International Study Week gingen 30 studenten Chemie en Chemische Technologie van Avans Hogeschool en Hogeschool Gent aan de slag met dit vraagstuk.

Lees verder

Avans leidt omvangrijk onderzoek naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw

1 maart 2019, door Avans Hogeschool

Avans gaat samen met partners uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk onderzoek doen naar efficiënt gebruik van grondstoffen in de bouw om CO2-uitstoot terug te dringen. Het Interreg2Seas onderzoeksproject ‘Circulair Biobased Construction Industry’ (CBCI) met een totale financiële omvang van bijna zeven miljoen euro duurt 3,5 jaar. Het project gaat vandaag van start.

Lees verder

Avansopinie actualiteit: Organische stof als aanpak tegen droogte

20 augustus 2018, door Avans Hogeschool

Avanslector Johan Raap pleit in een opiniestuk in het Brabants Dagblad van 10 augustus voor de inzet van organische stoffen op akkers, gemeentelijke parken en achtertuinen om ervoor te zorgen dat de grond beter vocht vasthoudt in deze droge tijd.

Lees verder

Avansopinie actualiteit: Haal CO2-winst uit totale bouw

8 augustus 2018, door Avans Hogeschool

Het kost twee keer meer energie om de materialen te maken waarmee we een huis bouwen, dan om die woning te verwarmen. Toch focust de overheid zich alleen op isoleren als middel om energie te besparen tijdens het wonen. De oplossing is simpel.

Lees verder

Lectoren Centre of Expertise Biobased Economy geïnstalleerd

18 april 2018, door Avans Hogeschool

Lectoren Willem Böttger en Dorien Derksen spraken op 13 april hun lectorale rede uit. Zij zijn verbonden aan het Centre of Expertise Biobased Economy van HZ University of Applied Sciences en Avans Hogeschool waar ze praktijkgericht onderzoek doen naar biobased materialen. Beide lectoren zijn nu officieel geïnstalleerd bij HZ University of Applied Sciences.

Lees verder

Volgen

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum