Nieuws

Circulaire innovatie: van reststroom naar grondstof

9 juli 2020, door Onderzoek

Op 1 juli bekrachtigden Avans Hogeschool en Symbiosis 4 Growth (een platform van onder meer REWIN en Stichting MOED) hun samenwerking met een symbolische verbondenheid in reststromen. De partijen maken zich komend jaar samen sterk om de circulaire innovatie in Midden- en West-Brabant te versnellen.

Lees verder

Werken aan een nieuw lectoraat: minder technologie, meer business

30 juni 2020, door Avans Hogeschool

Een nieuw lectoraat biedt economische kansen voor de regio! Dat is de insteek van de nieuwe samenwerking van het Centre of Experstise Bio Based Economy met een aantal partners.

Lees verder

Opinie: Stikstofdebat gaat voorbij aan de kansen die mest ons biedt

15 januari 2020, door Avans Hogeschool

De stikstofproblematiek maakt ons blind voor de kansen die deze kwestie ons biedt. Bijvoorbeeld om mest veel beter te gaan benutten. Zo kunnen we echt wat doen aan het stikstofprobleem, betoogt lector Biobased Energy Johan F.M. Raap.

Lees verder

Stadsjutters Breda van start op World Cleanup Day

18 september 2019, door Avans Hogeschool

Avans Hogeschool en Natuur en Milieuvereniging Markkant Breda gaan samen zwerfvuil tegen in Breda. ‘Stadsjutters’ gaan zwerfvuil verzamelen en via een app het afval registreren. Studenten Milieukunde van Avans analyseren vervolgens de data, zodat de oorzaken aangepakt kunnen worden.

Lees verder

Waardevolle producten maken uit reststromen bierbrouwerij

23 april 2019, door Avans Hogeschool

Reststromen van bierbrouwerijen als gist en draf worden nu voornamelijk gebruikt als veevoer. Maar kunnen er ook waardevolle producten van gemaakt worden? Tijdens de International Study Week gingen 30 studenten Chemie en Chemische Technologie van Avans Hogeschool en Hogeschool Gent aan de slag met dit vraagstuk.

Lees verder

Volgen

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum