Nieuws

Avansopinie actualiteit: Organische stof als aanpak tegen droogte

20 augustus 2018, door Avans Hogeschool

Avanslector Johan Raap pleit in een opiniestuk in het Brabants Dagblad van 10 augustus voor de inzet van organische stoffen op akkers, gemeentelijke parken en achtertuinen om ervoor te zorgen dat de grond beter vocht vasthoudt in deze droge tijd.

Lees verder

Avansopinie actualiteit: Haal CO2-winst uit totale bouw

8 augustus 2018, door Avans Hogeschool

Het kost twee keer meer energie om de materialen te maken waarmee we een huis bouwen, dan om die woning te verwarmen. Toch focust de overheid zich alleen op isoleren als middel om energie te besparen tijdens het wonen. De oplossing is simpel.

Lees verder

Lectoren Centre of Expertise Biobased Economy geïnstalleerd

18 april 2018, door Avans Hogeschool

Lectoren Willem Böttger en Dorien Derksen spraken op 13 april hun lectorale rede uit. Zij zijn verbonden aan het Centre of Expertise Biobased Economy van HZ University of Applied Sciences en Avans Hogeschool waar ze praktijkgericht onderzoek doen naar biobased materialen. Beide lectoren zijn nu officieel geïnstalleerd bij HZ University of Applied Sciences.

Lees verder

Eendenkroos als veevoer?

7 maart 2018, door Avans Hogeschool

Researchers van het Centre of Expertise Biobased Economy (CoEBBE) van Avans hebben onderzoek gedaan naar de inzet van eendenkroos als veevoer. Eendenkroos, dat in potentie lokaal en op een financieel interessante manier in kassen geproduceerd kan worden, kan mogelijk de inzet van soja als veevoer vervangen. Dat wordt nu veelal uit Zuid-Amerika geïmporteerd.

Lees verder

Onderzoekslaboratorium voor toepassing schimmel bouwindustrie

8 juni 2017, door Avans Hogeschool

Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) en de innovatiecampus SPARK openen vrijdag 9 juni een laboratorium voor onderzoek naar de toepassing van schimmels in de bouwindustrie. In dit zogeheten Mycelium Lab werken docentonderzoekers en studenten onder begeleiding van de lector Biobased Bouwen van Avans Hogeschool, Willem Böttger, aan vraagstukken over het materiaal.

Lees verder

Volgen

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum