Nieuws

Op 4 april behaalden Avansstudenten Nick van den Bol en Lisa Heyman de finaleplaats van de verkiezing Hbo Held 2022.

Onder leiding van juryvoorzitter Wilma Franchimon koos de studentenjury uit alle genomineerden 3 finalisten uit voor de verkiezing ‘Hbo Held 2022’. Avansstudenten Nick van den Bol en Lisa Heyman behaalden samen 1 van de 3 finaleplaatsen. Een geweldige prestatie. Tijdens het VH-congres op 13 juni wordt het spannend. Dan kiezen de deelnemers aan het VH-congres de winnaar. 

Hbo Held 2022

Hbo’ers werken vaak al tijdens hun studie aan allerlei inspirerende projecten en initiatieven. Projecten die een waardevolle impact kunnen hebben op onze samenleving. De Vereniging Hogescholen wil studenten met bijzondere projecten in het voetlicht zetten en organiseert daarom de verkiezing ‘Hbo Held 2022’. Elke hogeschool kon daarvoor een student nomineren. De studentgeleding van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) heeft Lisa en Nick met hun ‘afstudeerboom’ verkozen tot Avans Hbo Held 2022. 

De afstudeerboom

Nick en Lisa zorgen er samen voor dat alle afstudeerders van Avans een afstudeerboom cadeau krijgen en dat er met deze bomen een nieuw bos aangeplant wordt. Een prachtig initiatief dat meerwaarde heeft voor de Avans community én een initiatief dat een maatschappelijke meerwaarde heeft. De symbolische groei van de mens bij Avans wordt gelinkt aan de groei van de bomen en de wortels van onze organisatie met de regio.