Nieuws

Op donderdag 3 februari 2022 houdt Jappe de Best, lector Biobased Resources & Energy, zijn lectorale rede. Als lector van Avans en Centre of Expertise Biobased Economy vertelt hij ten overstaan van collega’s, lectoren en genodigden over de focus van het onderzoek van zijn kenniskring de komende jaren.

De Best krijgt tevens zijn officiële lectoraatsketen omgehangen door Jacomine Ravensbergen (lid CvB Avans).

Recente klimaatveranderingen, aantasting van het milieu en verlies aan biodiversiteit hebben aangetoond dat het niet mogelijk is om onze huidige onbeperkte winning van aardse hulpbronnen zoals olie, edele metalen en nutriënten in stand te houden. Het is duidelijk dat we de transitie naar een duurzame circulaire samenleving moeten maken. Gelukkig zijn mensen altijd erg vindingrijk geweest in het bedenken van oplossingen voor zeer complexe problemen. Een van die oplossingen is het valoriseren van wat nu als reststromen of afval wordt beschouwd. Dat is één van de prominente aandachtsgebieden waar het onderzoek van Jappe de Best zich op richt.

Evenement

Het evenement vindt plaats bij St. Joost School of Art & Design in Breda van 15.00 uur tot 17.30 uur. De lectorale rede kan ook online worden bijgewoond.

Je kunt je hier opgeven voor de lectorale rede.