Nieuws

De GreenOffice-studenten Lisa Heyman en Nick den Bol van Avans Hogeschool droomden groot: een boom cadeau doen aan alle afstudeerders van Avans en daarmee een nieuw bos creëren. Om de natuur te helpen herstellen en het Avansonderwijs op den duur CO2-neutraal te maken. Het bleef niet bij dromen.

Lisa en Nick zochten de samenwerking met Stichting Life Terra, Van Gogh Nationaal Park i.o., Brabants Landschap en Gemeente Den Bosch en deze week krijgen de eerste 4.000 afstudeerders een Afstudeerboom cadeau. Het nieuw aan te planten bos gaat de komende jaren groeien naar 100.000 bomen.

Bij de drive through diploma-uitreikingen die onder meer plaatsvinden in Maaspoort Den Bosch en Kunstijsbaan Breda zelf worden geen bomen uitgedeeld. De bomen worden goed verzorgd tot Life Terra ze in november samen met de alumni gaat planten op een locatie in het Van Gogh Nationaal Park i.o., een Park dat zich uitstrekt van Breda tot Helmond. De verschillende soorten bomen worden zorgvuldig uitgezocht op wat de omgeving nodig heeft om biodiversiteit te bevorderen.

Symbool van groei

“We zijn blij verrast door de vele positieve reacties die we krijgen vanuit onze hogeschool”, aldus Nick en Lisa. “Verbinding en duurzaamheid staan hier echt hoog in het vaandel. De Afstudeerboom is een cadeau met een positieve impact op het klimaat. Zo dragen de bomen bij aan het op den duur CO2-neutraal maken van het Avansonderwijs, zorgen ze voor verkoeling van onze aarde en heeft het bos een positief effect op de biodiversiteit. De Afstudeerboom symboliseert de groei die studenten doormaken bij Avans en die na hun studie natuurlijk ook doorgaat.”

Scheidend voorzitter van Avans en officieel beschermheer van het nieuw aan te leggen bos, Paul Rüpp: “Dit sympathieke studenteninitiatief is nog maar het begin van de initiatieven die we komende tijd willen ontwikkelen om samen een robuust bos te creëren en aan meer biodiversiteit te werken. Het past bij onze duurzaamheidsambities en het nemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Fantastisch dat dit ook uit onze studenten zelf komt.”

Boomplantevent voor alumni in november

Alle afstudeerders zijn van harte uitgenodigd om tijdens het alumni-boomplantevent in november zelf hun geadopteerde boom in de grond te planten en deze vervolgens te taggen. Met de ontvangen gps-coördinaten kunnen zij de groei van de geplante boom door de jaren heen volgen in de web app van Life Terra.

Samenwerking met Life Terra

Het is de missie van Life Terra om de komende 5 jaar 500 miljoen bomen in Europa te planten en zo te werken aan een duurzame toekomst voor ons allemaal. Door het initiatief van de studenten draagt Avans Hogeschool actief bij aan deze ambitie.