Nieuws

Ieder jaar verwelkomt Breda duizenden startende studenten. Met de nieuwe Breda Student App raken ze snel wegwijs in de stad. Studenten van BUas en Avans ontwikkelden de app.

De Breda Student App is vandaag officieel gelanceerd. Honderden studenten zijn in kleine groepjes op pad gegaan met de app. Door middel van de looproutes, een van de onderdelen in deze unieke app, maken ze kennis met de stad.

Voor en door studenten

In 2019 gingen studenten van Breda University of Applied Sciences (BUas) en Avans Hogeschool aan de slag met de vraag hoe studenten nog meer te betrekken zijn bij de stad Breda. Al snel ontstond het idee voor een app met specifieke informatie voor studenten, maar ook met een spelelement. Dat heeft geleid tot de Breda Student App. In de app zijn onder meer looproutes opgenomen om de stad te verkennen. De routes beperken zich niet alleen tot het centrum, maar brengen ook de andere interessante locaties onder de aandacht.

Verder vinden studenten in deze app praktische informatie over studeren in Breda, informatie over horeca, retail, evenementen en historische, culturele en sportieve activiteiten in de stad. Door routes te voltooien en te draaien aan een ‘rad van fortuin’ kunnen studenten punten sparen die ze vervolgens kunnen inwisselen voor leuke goodies en kortingsbonnen in de Breda Student App-shop. 

Unieke stadsapp

Breda is de eerste stad in Nederland die een dergelijke app met een loyaliteitssysteem lanceert. Een geavanceerd en compleet platform voor studenten, gebaseerd op een innovatief en verbindend concept. Het verbindt namelijk niet alleen studenten aan de stad, maar stimuleert ook lokale aankopen te doen dankzij de kortingen en producten die Bredase ondernemers aanbieden voor de Breda Student Shop. 

Wethouder Miriam Haagh: “De eerste kennismaking van studenten met de stad zijn vaak de opleiding en de kroeg. Maar Breda heeft veel meer te bieden. Van sportvereniging, cultuur tot vrijwilligerswerk. En studenten hebben op hun beurt ook de stad veel te bieden. Ze kunnen zich inzetten voor de stad en meedenken over uitdagingen waar de stad voor staat. Daarvoor is het van belang dat studenten de stad écht leren kennen. De app is een soort gids die studenten laat zien wat Breda te bieden heeft. Een gids om alle bekende en onbekende plekjes te ontdekken.” 

Hele jaar

De app is tot stand gekomen in samenwerking met de Breda City App (onderdeel van Stappen & Shoppen). De 600 partners van de City App houden hun eigen profielen - met informatie over horeca, retail, evenementen en cultuur - continu up-to-date. Doordat de Breda Student App gebruik maakt van dit platform, beschikt de studenten-app het gehele jaar door over de meest actuele informatie.

Studenten van Avans Hogeschool en BUas helpen mee met de actualisatie en doorontwikkeling van de app. De Breda Student App is gratis te downloaden via Googleplay en de Appstore en te bekijken via bredastudentapp.com