Nieuws

Wie wil weten wanneer het International Space Station (ISS) vanuit de achtertuin te zien is, kan dat vanaf nu vinden via de ISS Tracker van studenten van Avans Hogeschool. Zij ontwikkelden de ISS Tracker in opdracht van TIME Magazine.

De ISS Tracker is onderdeel van het project ‘A Year In Space’ van TIME Magazine. TIME volgt een jaar lang het leven van de tweelingbroers Scott en Mark Kelly. Scott Kelly vertrok op 27 maart 2015 voor een jaar naar het ISS. NASA onderzoekt wat voor effect dat jaar in de ruimte heeft op zijn lichaam. Broer Mark Kelly blijft achter op aarde waardoor verschillen in lichamelijke gesteldheid gemeten kunnen worden.  

 

Via de ISS Tracker ziet men realtime waar het ISS met Scott Kelly zich bevindt, op welk gedeelte van de aarde hij uitkijkt en wanneer het ISS te zien is vanaf een gekozen locatie. Een team van studenten Communication & Multimedia Design (CMD) van Avans Hogeschool ontwikkelde de website. Docenten Frederik Duerinck, Luuk Bouwman en Martin Leclercq bedachten en begeleidden het project. 

 

De CMD-studenten – Melanie Schraa, Wietse Neven, Jill van Oord, Marilou van Kaam, Ai-Thien Nguyen, Jill van Oord, Layana Mariouw Smit en Iris Boogaard – zorgden voor de ontwikkeling van het idee, het ontwerp en het programmeren van de website.

TIME Magazine

Het team kreeg de opdracht van het toonaangevende tijdschrift mede dankzij een eerdere bijzondere samenwerking. Studenten en docenten van de opleiding Communication & Multimedia Design van Avans in Breda ontwikkelden in 2014 de website van de Time100. De Time100 is een lijst met de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. 

 

Projectleider Frederik Duerinck: “Het is voor de studenten hartstikke gaaf om voor zo’n grote opdrachtgever aan de slag te gaan. We hadden nog een heleboel andere mooie ideeën voor TIME, maar die waren soms té vooruitstrevend. De studenten mogen trots zijn dat hun werk nu prijkt op de website van ‘A Year In Space’.”