Nieuws

Studenten van de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) doneren een bedrag van 1000 euro aan de Stichting Licht en Leven, Hands in need - Help for Nepal. Deze stichting zet zich in voor de wederopbouw van Nepal na de aardbeving van 25 april dit jaar.

NSE enquete

De directie van ATGM stelt ieder jaar 1000 euro ter beschikking aan de studenten met de hoogste respons op de NSE enquete. Dit jaar ging de prijs naar de opleiding Chemische Technologie (CT). Op hun beurt overhandigde de studenten gisteren het bedrag aan Lidewij Giri, oprichtster van de stichting Licht en Leven.  

In dezelfde maand dat de ramp in Nepal plaatsvond ontvingen de CT-studenten de NSE-prijs. "Zij mochten bepalen waar het geld aan zou worden besteed. Er is lang over nagedacht en de conclusie was dat de ATGM-studenten eigenlijk alles al hebben wat hun hartje begeert. Dus de keuze was eigenlijk snel gemaakt”, aldus een medewerkster van de academie.  

100 huizen

De stichting Licht en Leven, Hands in need - Help for Nepal zet de donatie in om ruim 100 huizen te voorzien met een dak van zinken golfplaten.