Nieuws

Avans Hogeschool scoort goed in de Keuzegids Deeltijd & Duaal 2014 en behoudt haar toppositie. Net als vorig jaar behaalt Avans de tweede plaats in de lijst van grote en middelgrote onderwijsinstellingen.

De beste opleidingen

De Keuzegids is vandaag openbaar gemaakt. Avans staat met 23 van de 37 deeltijd en duale opleidingen in de top 3. Dat zijn er 3 meer dan in de voorgaande editie van de Keuzegids Deeltijd & Duaal. In totaal staan van Avans 7 opleidingen op de eerste plek, 8 op de tweede en 8 op plaats 3.

Hard werken

Avans-bestuursvoorzitter Paul Rüpp: “Een toppositie behouden is lastig. Een kok die een Michelinster behaalt, moet ieder jaar bewijzen dat hij die ster ook waard blijft. Gelukkig bewijzen wij dit jaar ook weer dat veel aandacht voor degelijk én modern onderwijs loont. We zijn er trots op. En zullen ook het komend jaar weer hard blijven werken om die toppositie te behouden.

Bestuurskunde/Overheidsmanagement in Den Bosch, Elektrotechniek in Breda, HBO-Rechten in Tilburg, Integrale Veiligheid in Den Bosch, Small Business en Retail Management in Breda, Accountancy duaal in Breda en HBO-Verpleegkunde duaal in Den Bosch zijn de opleidingen die met hun score op de eerste plaats staan.

Onder druk

De Keuzegids constateert dat deeltijdopleidingen in Nederland onder druk staan. En dat Avans Hogeschool het deeltijdonderwijs overeind houdt. Samen met de Hanzehogeschool uit Groningen en Windesheim uit Zwolle, respectievelijk de nummers 1 en 3 in de gids Deeltijd & Duaal.


‘De onzekerheid over de toekomst van de deeltijdopleidingen is de afgelopen tijd gegroeid. Een aantal hogescholen, waaronder Avans, houdt niet alleen hun opleidingen open, ze blijven er ook met succes studenten voor werven’, stelt de Keuzegids naar aanleiding van een advies van de commissie Rinnooy Kan.

Flexibiliteit

Avans Hogeschool volgt de ontwikkelingen op het gebied van deeltijdonderwijs vanzelfsprekend op de voet. “Avans werkt altijd hard aan het vernieuwen en verbeteren van het deeltijdonderwijs. Ook wij constateren dat de markt in beweging is. Vandaar dat wij bezig zijn ons deeltijdonderwijs modulair in te richten en vanuit de werkende student te benaderen. Deeltijdonderwijs moet flexibel zijn. Zeker voor studenten met een drukke agenda”, aldus Rüpp die ook deel uitmaakte van de commissie Rinnooy Kan.

De Keuzegids Deeltijd & Duaal behandelt alle deeltijd- en duale opleidingen in Nederland. De gids bespreekt toelatingseisen, inhoud en arbeidsmarktperspectieven en vergelijkt de kwaliteit van 500 opleidingen waarover voldoende gegevens beschikbaar zijn. De Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).