Omscholen, het verhaal van Suzanne

Ik zal me even kort voorstellen! Mijn naam is Suzanne Kivits en ik ben 24 jaar geleden geboren in Den Bosch. Ik woon al mijn hele leven in Vlijmen (voor de mensen met een harde G: een dorp tussen Den Bosch en Waalwijk). Momenteel ben ik aan het kijken naar een plekje voor mezelf hier in de buurt.

Ik ben een persoon die het fijn vindt om doelen te stellen en een duidelijk pad uit te stippelen. Helaas - of juist gelukkig - heeft dat pad altijd hobbels en zijpaden. 

Waarom omscholen?

In 2017 ben ik begonnen met werken voor de gemeente Heusden als fulltime allround zweminstructrice. Ik gaf groeps- en zwemlessen bij zwembad Die Heygrave. Na 2 jaar fulltime werken kreeg ik te horen dat ik mijn huidige functie niet meer kon uitoefenen door medische omstandigheden. Er kwam ineens een hele donkere tunnel op mijn pad en ik had niet eens een zaklamp... 

Op zo’n moment kom je er achter dat er pieken én dalen zijn. Ik bevind me niet zo graag in het dal en probeerde de positieve draad gauw weer op te pakken. Mijn werkgever gaf me het begin van de draad. Ik kreeg een loopbaancoach aangeboden, de mogelijkheid om een studie te gaan volgen én ik kon voor de gemeente blijven werken. Er werd en wordt nog steeds enorm meegedacht. Daar ben ik ze nog steeds super dankbaar voor! 

Door het traject bij de loopbaancoach kwam ik erachter dat ik een andere richting op wilde: communicatie. Ik moest me gaan omscholen. Megaspannend. Vanaf dat moment ging ik kijken naar verschillende opleidingen en scholen. Heel simpel, via Google: deeltijdstudie communicatie. Ik had nog precies 2 maanden om me in te schrijven. Na wat vergelijken hier en daar, koos ik voor Avans. Ik had er gewoon een goed gevoel bij.

Werk, privé en studeren combineren

Eind augustus 2019 ben ik begonnen aan de Associate degree Communicatie van Avans in Breda. Vanaf dat moment ben ik parttime gaan werken als receptioniste bij Die Heygrave, mijn vertrouwde plek. Zo voelde ik toch nog een beetje betrokken bij "mijn" klanten. Momenteel ondersteun ik de klantcoördinatie voor het cluster Strategie- en Relatiebeheer, maar word ik ook uitgedaagd met communicatie- en marketingvraagstukken. Een bezige bij dus. 

En oh ja, ik schrijf blogs voor Avans, leid jonge turntalenten op bij de vereniging waar ik altijd zelf heb geturnd, geef spinninglessen in de plaatselijke sportschool, houd van een hapje en een drankje met familie of vrienden, ga graag op vakantie, besteed steeds meer tijd aan fotografie en ben altijd in voor nieuwe uitdagingen! 

Studiebol

Op dit moment ben ik anderhalf jaar verder na de start van de opleiding communicatie. De opleiding gaat heel goed en ik werk met plezier aan alle opdrachten. Het gaat dus zó goed met deze studiebol, dat ik zesjes eigenlijk een teleurstelling vind. Op de middelbare deed ik hier een moord voor... Hopelijk kan ik komende zomer zeggen dat ik mijn Associate degree in de pocket heb (en inderdaad, dan wel met minimaal een 7,0 gemiddeld), en wellicht verder ga voor mijn bachelor.

Mijn uitgestippelde pad liep dus wederom anders, maar ergens had het misschien zo moeten zijn. Ik ben op dit moment super dankbaar voor alles wat er op dat pad is gekomen en wellicht nog komen gaat! Starten aan een deeltijdstudie was in ieder geval een heel mooi zijpaadje!

Benieuwd naar meer verhalen over studeren naast je baan? Zoek voor jou interessante verhalen in het overzicht met alle verhalen.