Social Work Deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda en 's-Hertogenbosch

Tijdens de deeltijdopleiding Social Work ontwikkel jij je tot een breed inzetbare professional in het sociaal domein.

Jij wilt doorgroeien in je huidige baan of switchen naar het domein Social Work. Na de deeltijdopleiding Social Work help jij mensen om zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. Met jouw maatschappelijke kennis en kunde buig je je bijvoorbeeld over opvoeding van pubers met gedragsproblemen in de functie van gezinsvoogd. Of je bedenkt oplossingen voor risicogroepen om gewelds- of verslavingsproblemen in te toekomst te voorkomen.

Jij

De deeltijdopleiding Social Work is geschikt voor mensen die al in de sociale sector werken en zich verder willen ontwikkelen. Maar ook als je vanuit een andere branche de overstap wilt maken naar Social Work is deze studie iets voor jou. Misschien wil je na een aantal jaar werken meer verantwoordelijkheden of verdieping of wil je juist beginnen aan iets compleet nieuws.

De opleiding Social Work

Het beroep social worker vraagt om mensen met brede kennis die kunnen handelen in de veelzijdige en dynamische beroepspraktijk. Deze vaardigheden leer je voor een belangrijk deel in de praktijk (leren door te doen). In onze opleiding staat de koppeling tussen theorie en praktijk dan ook steeds centraal.

Kenmerkend voor deze opleiding

De deeltijdopleiding Social Work is geschikt voor mensen die al werken in het sociale werkveld en zich verder willen ontwikkelen. Maar ook voor wie nog helemaal nieuw is in de deze sector. Tijdens de opleiding krijg je veel persoonlijke aandacht en ondersteuning. De studieloopbaancoach helpt je met plannen, docenten delen hun kennis met je en begeleiders ondersteunen jou in de werkpraktijk. En je leert van je studiegenoten. Daardoor krijg je ook zicht op werken in andere sectoren of doelgroepen.