Social Work voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda en 's-Hertogenbosch

Mensen helpen staat centraal in de opleiding Social Work. Je leert hoe je mensen met verschillende problemen helpt om zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij.

Fenna is 12, onhandelbaar en gaat niet naar school. De leerplichtplichtambtenaar legt dit voor aan de kinderrechter. Als gezinsvoogd begeleid jij het gezin.

Peter is licht verstandelijk beperkt en woont zelfstandig. Jij begeleidt hem en zoekt met hem een vrijetijdsbesteding.

Prostitutie vormt een probleem. Als sociaal werker voor de gemeente bespreek je dit met het Coördinatiecentrum Mensenhandel.

De opleiding in Den Bosch is gekozen tot beste opleiding Social Work van Nederland, door Keuzegids Hbo 2022.

Jij

Jij hebt oog voor anderen en je wilt kwetsbare mensen helpen door kansen te creëren. Je legt makkelijk contact. En je bent er goed in om mensen te verbinden en hierbij grenzen te verleggen. Je bent betrokken en weet wat er speelt in de maatschappij.

De opleiding Social Work

Tijdens de opleiding Social Work leer je vooral om mensen met elkaar te verbinden en in beweging te krijgen. Je leert over verschillende problematieken en hoe je mensen hiermee kunt helpen. Je doet ervaring op in de praktijk.

Als je slaagt, ben je Bachelor of Social Work (BSW).

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding Social Work richt zich op sociale rechtvaardigheid. Je past wat je geleerd hebt toe in de praktijk en gaat aan de slag met vraagstukken. Dit doe je samen met studenten, docenten en professionals. Je krijgt les in kleine groepen en werkt veel samen met je medestudenten.

Je wordt opgeleid tot een lerende, verantwoordelijke, ondernemende en onderzoekende professional. En er is veel persoonlijke aandacht voor jou als student.

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

,