Commerciële Economie Voltijd hbo

Wat anderen zeggen

Guus Nas

“Bij de opleiding Commerciële Economie in Den Bosch ontwikkel je jezelf op meerdere vlakken. Je leert presenteren en jezelf te profileren. Ook krijg je kennis over hoe je een product of dienst in de markt zet. Daarnaast leer je nieuwe vrienden kennen met wie je een supertijd beleeft. Het grote verschil tussen de middelbare school en het hbo is vooral ‘zelfstandigheid’. Je leert om zelf initiatief te nemen en zelfstandig te werken. Jij bent namelijk degene die een bedrijf gaat helpen om een oplossing voor hun problemen te vinden. Met vakken als ‘sales, marketing & consumentenpsychologie’ word jij later de nieuwe topper in de commerciële sector.”

Opdrachten voor grote bedrijven

“Commerciële Economie biedt leuke mogelijkheden om jezelf te onderscheiden. In jaar 1 en 2 maak je namelijk opdrachten voor opdrachtgevers van grote bedrijven. Het groepje met het beste plan mag presenteren bij het bedrijf zelf. Zelf heb ik in mijn eerste jaar aan de commercieel directeur van Jacobs Douwe Egberts mogen presenteren. Dat maken niet veel mensen op 20-jarige leeftijd mee. Gaaf dus!”

Toffe stage

“In het 3e jaar mag je stage lopen. Dit vond ik een ontzettend leerzame periode, omdat je dan echt de praktijk gaat ervaren. Je merkt dat de stof die je geleerd hebt erg belangrijk is in het werkveld. Ik heb stage gelopen bij Alphabet Nederland en heb daar een verbeteropdracht gedaan. Ik heb een strategie bedacht voor hun social media. Daarnaast heb ik webpagina’s verbeterd op het gebied van SEO: zorgen dat je hoger op Google ranglijst komt te staan. Het is leuk om in deze periode veel te leren, maar juist ook om daadwerkelijk iets toe te voegen aan een bedrijf.” 

Minor in Spanje

"Ook in het derde jaar ben ik naar Spanje gegaan voor een minor. Een minor houdt in dat je je ergens in gaat specialiseren. In Spanje ben ik me gaan focussen op ondernemerschap en finance. Dit avontuur wilde ik vooral aangaan om een leuke tijd te hebben, veel nieuwe mensen te leren kennen en mijn Engels en Spaans te verbeteren. Een minor in het buitenland is 100% een aanrader en de leukste tijd die je ooit zult hebben!"