Commerciële Economie voltijd hbo

Arbeidsmarktperspectief

Commerciële Economie is een veelzijdige opleiding met goede carrièremogelijkheden. Zo werk je als commercieel econoom bij productiebedrijven. Handelsondernemingen. Banken en verzekeringsmaatschappijen. Reclamebureaus. En organisaties in de non-profit sector. Je werkt bijvoorbeeld als productmanager of medewerker marketingcommunicatie. Marktonderzoeker of online marketeer. Met een paar jaar werkervaring kun je doorgroeien naar marketingmanager. Brandmanager. Salesmanager of inkoper.

 

Potentiële beroepen

 • Brandmanager
  Je bouwt en beheert het merk van de organisatie, zowel intern als extern.
 • Businessdevelopmentmanager
  Je analyseert, definieert en adviseert nieuwe klanten en markten. En creëert nieuwe sales.
 • Marketingmanager
  Je bent verantwoordelijk voor het in de markt zetten van nieuwe producten. Je speelt in op de behoeften van klanten. Geeft uitvoering aan marketingactiviteiten. En stelt marketingplannen en campagnes op.
 • Account- of salesmanager
  Als accountmanager ben je de schakel tussen klant en organisatie. En verantwoordelijk voor het werven van nieuwe klanten. Als salesmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van producten en diensten aan afnemers. Je bent resultaatgericht. Communicatief. En gericht op relaties.
 • Exportmanager
  Je bent verantwoordelijk voor de in- en verkoop van producten in het buitenland. Je bent een netwerker. En hebt kennis van de taal en cultuur van het betreffende land.
 • Marktonderzoeker
  Je zorgt voor informatieanalyse. En voorziet organisaties van betrouwbare statistieken en markstudies, gericht op trends en ontwikkelingen. Je bent zelfstandig. Doelgericht. En analytisch.
 • Online marketeer
  Je stelt een social mediaplan op. En maakt analyses via google analytics.