Nieuws

Connect4Cancer: Avansstudenten en onderzoekers zetten zich in voor Brabantse inloophuizen kankerpatiënten

11 juni 2018, door Avans Hogeschool

Studenten en onderzoekers van Avans Hogeschool zetten zich de komende jaren in om Brabantse inloophuizen voor mensen die getroffen zijn door kanker te professionaliseren en bekender te maken onder patiënten, hun naasten en zorgverleners.

Lees verder

Avansopinie actualiteit: kijk vaker over de haag, naar de 'blauwe zones'

1 mei 2018, door Avans Hogeschool

Volgens een recente prognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) worden we met zijn allen ouder en ervaren daarbij steeds minder fysieke ongemakken. Hoera, wat zijn we goed bezig zouden we daarbij kunnen roepen. Maar is dat terecht? Avansdocent en onderzoeker Lowie van Doninck plaatst daar een aantal kanttekeningen bij.

Lees verder

Samenwerking tussen expertisecentrum en Stichting Opvoeden.nl van start

26 april 2018, door Onderzoek

Het lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving gaat een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling en verspreiding van betrouwbare opvoedinformatie. Op 25 april tekenden het expertisecentrum Caring Society 3.0 en Stichting Opvoeden.nl een samenwerkingsovereenkomst.

Lees verder

Artikel BN DeStem: Avansdocent ziet verband tussen gezond leven en dementie

26 maart 2018, door Externe bron

Een pil om ouder te worden bestaat niet. Wel kun je jezelf een energiestoot geven, zegt Avansdocent Lowie van Doninck in BN DeStem. Leef zoals in Blauwe Zones. Op 5 plekken in de wereld blijven mensen gemiddeld 12 jaar langer gezond en worden ze 7 tot 8 jaar ouder dan in Nederland.

Lees verder

Open College: levenseindezorg bij dementie

22 maart 2018, door Avans Hogeschool

Ruim 270.000 mensen in Nederland leven met de diagnose ‘dementie’. Een veelvoud daarvan heeft een dierbare met dementie in zijn of haar leven. Michael Echteld, lector Zorg rond het Levenseinde, deelt tijdens het Open College zijn visie op het thema. Hedzer Schotsman, directeur van de Academie voor Gezondheidszorg, deelt zijn ervaring als zoon van een moeder met dementie.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum

Lees hier het jaarverslag 2017

Lees meer