Nieuws

Reflectie over hulp is maatwerk

13 juli 2021, door Onderzoek

Voor het recent verschenen ZonMw magazine “Samen bouwen aan betere jeugdhulp – leren en verbeteren in de werkplaatsen jeugd” is Monique Cornelisse, docent ASB, geïnterviewd door Merel van Dorp over de Bramtool.

Lees verder

Aansluiten bij de ervaringen van nieuwkomers

13 juli 2021, door Onderzoek

Christa Nieuwboer, lector Jeugd, Gezin & Samenleving schreef samen met Rogier van ’t Rood het artikel “Aansluiten bij de ervaringen van nieuwkomers”, dat recent verschenen is in het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken.

Lees verder

Lectoraat Active Ageing 2013 - 2021: 'Niet alle oud is even oud'.

1 juli 2021, door Onderzoek

Een reeks van videopodcasts, ingepakt in een mooi digizine en aangevuld met een aantal andere digitale producten: dat is wat het lectoraat Active Ageing nog één keer in de spotlights zet.

Lees verder

Opinie: jongeren en ouderen moeten elkaars kwaliteiten benutten

10 mei 2021, door Onderzoek

'Generaties laten elkaars kwaliteiten onbenut' stellen Michael Echteld, Joost van Iersel en Miriam Kersten van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde. Ontmoetingen tussen generaties zorgen voor begrip en inzicht.

Lees verder

Studenten halen coronaverhalen op in de stad. Doe ook mee!

18 maart 2021, door Onderzoek

Op donderdag 1 april (geen grap!) start de ‘City Deal Kennis Maken Corona Challenge’ in samenwerking met het Lectoraat Zorg rond het Levenseinde van Avans Hogeschool. Hiervoor halen studenten in Breda én 's-Hertogenbosch coronaverhalen op uit de stad.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum

Lees hier het jaarverslag 2020

Lees meer