Louis Neven

Louis Neven, Lectoraat Active Ageing, Expertisecentrum Caring Society 3.0

Louis Neven is lector Active Ageing bij Avans Hogeschool.

Louis is primair geïnteresseerd in de relatie tussen ouderen en techniek. Vragen die hem daarbij interesseren zijn bijvoorbeeld: hoe komen technologieën voor ouderen tot stand? Wat voor beelden van ouderen liggen ten grondslag aan deze innovaties? Hoe interpreteren ouderen dergelijke technologieën? En in welke mate sluiten deze technologieën aan bij de levens, praktijken, rollen en identiteiten van ouderen?

Loopbaan

Louis promoveerde in 2011 aan de Universiteit Twente op een onderzoek naar de beeldvorming van ouderen bij ontwerpers en ingenieurs die technologieën voor ouderen ontwikkelen. Hiervoor analyseerde hij onder meer het ontwerp van een robot en telecare-systeem voor ouderen.

Vervolgens was hij Senior Research Associate aan het Lancaster Environment Center (LEC) van Lancaster University in het Verenigd Koninkrijk. Hier werkte hij aan een project over de effecten van duurzame technologieën op verpleeg- en verzorgingshuizen. Vervolgens werkte Louis voor de Innovatie, Milieu- en Energiewetenschappen (IMEW) groep van de Universiteit Utrecht op een project over nanotechnologie en vergrijzing. Sinds mei 2013 is Louis lector Active Ageing.

Lectorale rede

Bekijk de lectorale rede van Louis Neven en kom meer te weten over zijn onderzoek.

Columns

Er wordt veel gepraat over en geïnvesteerd in zorgtechnologie. De toekomst van de zorg verandert. Louis Neven verzamelt ervaringen met zorgtechnologie uit de alledaagse praktijk. Hij deelt deze via zijn columns.

Contactinformatie

Louis Neven

via het Expertise Centrum Caring Society 3.0

info.ecs@avans.nl

Volg Louis Neven op