Nieuws

Avans heeft de afgelopen jaren de inkoop van vlees en vis flink weten te verminderen. In 2018 kochten we maar liefst 43.000 kilo vlees en vis in voor Avans Hogeschool. In 2023 is dit aantal gedaald naar 30.350 kilo. Een flinke daling die een positieve impact heeft op het milieu en op onze gezondheid.

Mission Zero  

Bij Avans zijn we bezig met Mission Zero. Daarbij zetten we ons in om onze impact op het milieu te verminderen en de gezondheid van onze studenten en medewerkers te verbeteren. Een belangrijk onderdeel hiervan is het aanbieden van meer gezonde en duurzame alternatieven in onze kantine. Samen met cateraar Eurest investeren we veel in een duurzaam cateringaanbod, met als doel de vlees- en visconsumptie te verminderen. En dat werpt zijn vruchten af met een daling van 12.650 kilo vlees en vis in de afgelopen 5 jaar. 

Wist je dat: 

  • vlees en vis een grote invloed hebben op het milieu? Voor elke kilo vlees is gemiddeld 5 kilo plantaardig veevoer nodig, wat veel grondstoffen, land, water en energie kost. 
  • visconsumptie bijdraagt aan overbevissing en het onnodig sterven van zeedieren door bijvangst? 

Het is beter voor het milieu om te kiezen voor plantaardige eiwitbronnen. Ons cateringassortiment speelt hier steeds meer op in, volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Avans streeft voorlopig niet naar een volledig vegetarisch of veganistisch aanbod. Keuzevrijheid en gasttevredenheid blijft hoog in het vaandel staan.