Bedrijfsvoering

In onze bedrijfsvoering maken we duurzame keuzes. We bekijken hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. En onze sociale impact kunnen vergroten.

Dit doen we in samenwerking met een aantal partners. Bijvoorbeeld onze cateraar Eurest. Samen werken we voortdurend aan een assortiment met gezonde en duurzame producten en aan veel minder voedselverspilling. Met afvalverwerker SUEZ hebben we afgesproken het restafval terug te brengen tot 35%. En we nemen deel aan 3 convenanten: het landelijke convenant MJA3, de Bossche Energiecoalitie en het Bredaas Energie Initiatief, waarin reductiedoelstellingen voor energie en CO2-uitstoot zijn opgenomen. Hierbij werken wij samen met lokale overheden en bedrijven.

Lees meer in de rapportage over 2016.

SustainaBul

Avans behaalde in mei 2016 een gedeelde tweede plaats in de SustainaBul ranglijst voor duurzame hogescholen. In de totale ranking, met hogescholen en universiteiten, werd Avans achtste. De SustainaBul is een initiatief van Studenten voor Morgen. De ranglijst richt zich op duurzaamheid, maar ook op transparantie en de communicatie hierover: instellingen moeten aan Studenten voor Morgen bewijzen hoe duurzaam ze zijn. Het unieke aan SustainaBul is dat de ranglijst wordt opgesteld door studenten.

Lees meer over duurzaamheid bij Avans.

Twitter

Volg ons via #avansduurzaam. En twitter mee over duurzaamheid.

Nieuwsberichten

Evenementen

Veel van onze evenementen hebben een relatie met duurzaamheid. Door het onderwerp of de manier van organiseren.