Onderzoek door expertisecentra

Als kennisinstelling ontwikkelen we nieuwe kennis voor onderwijs en samenleving. Hiervoor doen lectoren, docentonderzoekers en studenten praktijkgericht onderzoek voor bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.
De resultaten van het onderzoek implementeren we in ons onderwijs. Onderzoek doen we in verschillende lectoraten. De meeste zijn ondergebracht bij een van onze expertisecentra. 

Laat Avans uw onderzoek doen

Biobased Economy

In een biobased economy nemen groene grondstoffen de rol over van fossiele grondstoffen.

Meer informatie

Caring Society

De zorgsector verandert. Onderzoek draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen in hun eigen omgeving.

Meer informatie

Duurzame Innovatie

De voorraad fossiele brandstoffen raakt op. Duurzame energiebronnen zijn essentieel. Net als nieuwe manieren van bouwen.

Meer informatie

Kunst en Vormgeving

Onderzoek naar autonomie in het maakproces bij kunst en ontwerpen. En naar mensgericht creƫren, werkend vanuit en in co-creatie met de gebruiker.

Meer informatie

Sustainable Business

De economische en maatschappelijke omgeving van het bedrijfsleven en de (semi-)overheid verandert. Onderzoek draagt bij aan een duurzame regionale economie.

Meer informatie

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk in onze samenleving. We willen ons veilig voelen. Op straat. Op het werk. Maar ook in huis.

Meer informatie

Stand-alone-lectoraten

Naast de lectoraten die zijn ondergebracht bij expertisecentra heeft Avans stand-alone-lectoraten. Ook zij verrichten onderzoek op een specifiek vakgebied.