Renovatie Onderwijsboulevard 215

Avans Hogeschool is in oktober 2015 gestart met een interne verbouwing op de Onderwijsboulevard 215 in ’s-Hertogenbosch. De renovatie is vooral gericht op klimaatbeheersing. Het resultaat in 2017 is een energiezuinig en duurzaam gebouw en een optimale werk- en leeromgeving.

Nieuwe gevel voorzijde (voorlopig ontwerp

Voorlopig ontwerp gevel voorzijde.

Avans vernieuwt

Avans zorgt voor nieuwe plafonds, betere ventilatie en andere verlichting. We schaffen nieuw meubilair aan en betere smart- en whiteboards. Ook vernieuwen we de centrale studieplek Xplora. Dit zijn een paar voorbeelden van de verbeteringen die we op deze locatie doorvoeren. Het gebouw krijgt een moderne uitstraling en een fijne atmosfeer. Voor studenten een leeromgeving die voldoet aan de eisen van deze tijd. Een prettige plek om te studeren, les te volgen, colleges bij te wonen en aan projecten te werken. En voor medewerkers een fijne omgeving om in te werken.

Duurzaam

Met de interne verbouwing wil Avans een onderwijslocatie maken die klaar is voor de toekomst. We verbouwen zo duurzaam mogelijk. Met duurzame materialen waar dat kan, overal ledverlichting en efficiëntere verwarming door restwarmte in te zetten en moderne klimaatbeheersing. Ook wil Avans deels eigen energie opwekken met zonnecellen. Daarnaast zorgen we dat ruimtes flexibel zijn, zodat Avans ook in de toekomst kan inspelen op eigentijdse behoeften . We hebben daarbij goed geluisterd naar wat studenten en medewerkers willen. De inrichting van het nieuwe Xplora – de centrale studieplek – is daar een mooi voorbeeld van, met veel werkplekken en verschillende mogelijkheden om samen te werken.

Planning

De verbouwing startte in oktober 2015 en duurt 2 jaar. We verbouwen in fases zodat onze studenten en medewerkers gewoon kunnen doorstuderen en doorwerken. Zo blijft de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd.



Nieuwe trap naar Xplora vanuit de centrale hal (voorlopig ontwerp)

Voorlopig ontwerp centrale hal.

Nieuwe entree Xplora (voorlopig ontwerp)

Voorlopig ontwerp entree Xplora.

Kijk voor meer informatie op renovatie.avans.nl. Vragen en tips mailt u naar renovatie@avans.nl.