Info voor decanen

Speciaal voor decanen in het voortgezet onderwijs en studieloopbaanbegeleiders in het mbo heeft Avans Hogeschool een Team Aansluiting. Onze adviseurs bieden advies en informatie over actuele zaken rondom studiekeuze en aansluiting.

Zij zijn de schakel naar een netwerk van docenten, studenten en specialisten die je helpen bij voorlichtingstaken. Het doel is natuurlijk een goede aansluiting van het voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs op onze hbo-opleidingen. Zodat leerlingen gewoon lekker verder kunnen leren. Ook als ze onze studenten zijn geworden.

Voorlichting op maat

Leerlingen zijn van harte welkom bij onze voorlichtingsactiviteiten. Zoals Open dagen, proefstuderen of de mbo-middag. Een leerling die dan nog twijfelt kan een dagje meelopen bij de opleiding. We bieden ook voorlichting op maat.
Lees verder

Service leerlingvolgsysteem

Wij volgen de studievoortgang van al onze studenten. Ook voor jou als decaan of studieloopbaanbegeleider kunnen de studievoortganggegevens van oud-leerlingen interessant zijn.
Lees verder

Kennis delen en netwerken

We zien grote voordelen in kennis delen en netwerken. Zo organiseren we op verzoek graag een informatieve bijeenkomst voor decanenkringen. Op maat, dus gericht op de specifieke vragen van die kring. We geven daar informatie over Avans Hogeschool en de opleidingen waarover de deelnemers meer willen weten. Zo'n bijeenkomst is inclusief een lunch of borrel.
Lees verder

Activiteiten Techniek

We bieden een scala aan activiteiten om techniek en ICT bij uw leerlingen onder de aandacht te brengen. Hierdoor kunnen zij kennismaken met deze vakgebieden en krijgen ze een beter beeld van de opleidingen en mogelijke beroepen.
Lees verder