De kracht van tekst

Als communicatieprofessional schrijf je namens de organisatie diverse teksten, zowel online als offline. Je weet precies wat de organisatie wil overbrengen en brengt die boodschap effectief voor het voetlicht.

Het verzorgen van communicatie 

Als communicatieprofessional verzorg je de communicatie van een organisatie. Dat betekent dat je veel schrijft, online én offline. Namens de organisatie stel je e-mails, brieven en nieuwsbrieven op en schrijf je berichten op social media, teksten voor de website of het intranet en blogs. Om de organisatie schriftelijk goed te vertegenwoordigen, verdiep je je in wat zij wil. Vaak is dat niet zo duidelijk als in eerste instantie lijkt. Het is dus zaak goed door te vragen op wát de organisatie precies wil vertellen. Dat koppel je terug in een debriefing. 

Je boodschap voor het voetlicht brengen 

Daarna bepaal je hoe je de boodschap voor het voetlicht brengt. Daarbij houd je rekening met of en hoe de doelgroep de boodschap begrijpt en welke media je gebruikt. Sommige mediakanalen kennen beperkingen, denk maar eens aan het maximale aantal tekens in Twitter. Bovendien wordt beeld in onze visueel ingestelde maatschappij steeds belangrijker. Je moet dus ook goed kijken naar een passende combinatie van tekst en beeld. 

Privacyregels en eigendomsrecht 

Tot slot houd je in je uitingen rekening met privacyregels en eigendomsrecht. 

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 7 bijeenkomsten in 8 weken
Locatie & lesdag

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 215
Dinsdag van 14:40 tot 22:00 uur

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
Woensdag van 14:40 tot 22:00 uur

Kosten cursus € 1.815 inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen € 60
Start Week van 26 augustus 2024*
Aanmelden tot 30 juni 2024*
Studiebelasting

10 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
De toetsopdracht voer je uit in de praktijk.

Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen. 
Microcredential De microcredential is een landelijk geregistreerd en erkend kwaliteitskeurmerk. Dit digitaal certificaat toont aan over welke kennis, vaardigheden en competenties je beschikt na afronding van de cursus.

* Onder voorbehoud

Toelatingseisen

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit. 

Aanvullende info 

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Communicatie. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module. 

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.