Chemie

Voltijdopleiding in Breda

Jij wilt alles weten van moleculen. Scheikunde is je favoriete vak. Met de opleiding Chemie ontwikkel jij straks nieuwe kunststoffen, levensmiddelen of medicijnen. Of wordt bewijsmateriaalspecialist.

Je ontwikkelt een zelfreinigende verf. En hoeft je auto nooit meer te wassen. Eten moet er aantrekkelijk uitzien. Dus geef jij het een trendy kleurtje. Zonder in te boeten op veiligheid. Fossiele brandstoffen raken op. Jij haalt bruikbare grondstoffen uit afvalproducten. Of uit de natuur. Als forensisch onderzoeker spoor je bijvoorbeeld doping op in bloed.

Jij

Je vindt scheikunde interessant. Je ziet overal chemie. In de aarde, de lucht en het heelal. Ook in onszelf vinden constant chemische reacties plaats. Je wilt er meer van weten. En vernieuwend bezig zijn met gezondheid. Je bent vindingrijk. Denkt exact en werkt secuur.

De opleiding Chemie

De opleiding is breed en divers. Net als het vakgebied. Je bent betrokken bij grondstof- of materiaalkeuze. Verbetering van productieprocessen. Of ontwikkeling van nieuwe grondstoffen. Je kiest uit 3 richtingen. Chemische Productinnovatie, over organische, analytische en polymeerchemie. Forensisch laboratoriumonderzoek. Of Biobased TeCh, over duurzaamheid en biologische grondstoffen. En de nieuwste manieren om producten en processen te vernieuwen. Of te ontwikkelen.

Kenmerkend voor deze opleiding

Je kiest binnen Chemie uit verschillende richtingen. In Breda draait het om organische chemie, polymeerchemie en analytische chemie. En ook om forensisch laboratoriumonderzoek, waarin je biologie en chemie combineert. In de major Biobased TeCh smelten de opleidingen Chemie en Chemische Technologie met elkaar samen. Chemie in ‘s-Hertogenbosch richt zich meer op voedseltechnologie, geneesmiddelentechnologie en forensische chemie.

Met de nieuwe app Prapp! ontdek je met interactieve games en testjes welke opleiding uit het domein Applied Science het beste bij jou past.

Open dag 4 november 2017

Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg


Kom langs

Andere opleidingen

Studie in cijfers

Vergelijk deze opleiding met het landelijke gemiddelde.

Bekijk de cijfers

Film over studiekeuze