Leven in Breda

Op kamers, werken, sporten en vrijetijdsbesteding in de stad Breda.

Op kamers

Je zoekt een kamer in Breda. En klopt aan bij Klik voor Kamers, een samenwerkingsverband van de 3 Bredase woningcorporaties. Schrijf je in vanaf een jaar voordat je aan je opleiding begint. Bij Stadhuis huurbemiddeling vraag je een account aan. Zo blijf je op de hoogte van het actuele woonaanbod. Schrijf je in als inwoner van de gemeente Breda. Of vind een kamer via deze algemene sites:    
kamertje.nl    
studentopkamers.nl    
kamerhulp.nl    
KamerHuren.nl
kamers.nl  
pararius.nl
regionapartments.com
WonenBreburg
kamersinNederland.nl 
ixxa.nl
stuworld.nl
huurwoningen.nl
direct wonen

Onderverhuren tijdens exchange

Studenten die op exchange of stage gaan komend semester en hun kamer willen onderverhuren, kunnen dat doen op www.HousingAnywhere.com. Je kunt hiermee wat extra geld verdienen om je exchange te financieren. En je helpt Avans Hogeschool het kameraanbod voor exchange studenten te vergroten. De website is gratis te gebruiken en werkt op een student-to-studentbasis. Je kunt de website ook gebruiken om je kamer tijdens de zomer te verhuren aan studenten die hier een zomercursus of -stage komen doen.

Werken

Je vindt zo een bijbaan in deze stad. Er zijn verschillende vacaturebanken, studentenuitzendbureaus en andere bemiddelaars. Let op het maximale bedrag dat je per kalenderjaar mag bijverdienen. Ga je daar overheen, dan heeft dat gevolgen voor je studiefinanciering. Ga werken bij Avans Hogeschool als promotiestudent. Of kies voor vrijwilligerswerk.

Sport

Als student van Avans Hogeschool koop je een studentensportkaart. Daarmee kun je een heel jaar goedkoop sporten. Het sportseizoen start begin september. Koop je sportkaart via BRESS, de Bredase studentensport stichting. Daarmee kun je onbeperkt deelnemen aan meer dan vijftig sporten. Voor sommige sporten betaal je een extra vergoeding. Je bepaalt zelf wanneer je sport en hoe vaak. Er zijn allerlei trainingen en er een nieuwe fitnessruimte. Volg je een opleiding in Breda, maar woon je in Tilburg, dan kun je goedkoop sporten in het sportcentrum van Tilburg University.

Vereniging

Als jij tijdens je studie meer wilt doen dan studeren alleen, ben je in Breda aan het goede adres. In deze stad vind je studie- en studentenverenigingen die zorgen voor een geslaagde aanvulling op je studie. Dat is niet alleen gezellig, maar ook zinvol. In Breda zijn actief:

Studentenvereniging

socialize-breda.nl
sv-virgo.nl
ichtusbreda.nl
phileasfogg.nl
svmaximus.nl
nl-nl.facebook.com/theatercomplex.breda
vegetist.nl
businessclub Eigenaardig

Studievereniging

sv-oase.nl
facebook.com/studieverenigingcommon
midas.nl
svbold.nl
svmerlijn.nl
WE-FI 
argus

Uitgaan & cultuur

De stad Breda is een historische stad met een rijk verleden. De stad heeft veel te bieden. Een gezellig centrum vol terrassen, (eet)cafés en restaurants. Bekende evenementen trekken duizenden bezoekers. Zoals het Breda Jazzfestival en parkfeefsten als Breda Barst. Het HBO Intro Festival. Of sportevenementen zoals de Bredase Singelloop. Er zijn bioscopen, musea en theaters, zoals het Chassétheater.

Bekijk de video en proef de sfeer van Breda.