Informatica

Voltijdopleiding in Breda

Jij gebruikt dagelijks multimedia. Je houdt van programmeren of gamen. De computer heeft voor jou weinig geheimen. Bij Informatica leer je de kneepjes van het vak. Zo maak je van je hobby je beroep.

Muziek luisteren via Spotify of delen via Facebook. Boodschappen doen via de website van Albert Heijn of een app voor de kortste route door de supermarkt. En daarna betalen met je smartphone. Software is overal, we gebruiken het dagelijks en kunnen niet meer zonder. Er zijn steeds nieuwe technologische mogelijkheden en toepassingen. Voor jou als individuele gebruiker en voor grote organisaties. Softwareontwikkeling is een onmisbaar vakgebied.

Jij

Je wilt graag leren hoe je software ontwikkelt. Een leergierige en onderzoekende houding is daarbij noodzakelijk. Je kunt goed logisch redeneren en wilt beter worden in abstract denken. Daarnaast werk je graag samen, want het ontwikkelen van software doe je nooit alleen.

De opleiding Informatica

Je leert alles over de verschillende aspecten van softwareontwikkeling en automatiseringsprojecten. Je leert onderzoeken aan welke eisen de software moet voldoen, hoe je die eisen vertaalt naar een ontwerp en dat omzet in een computerprogramma. Natuurlijk vergeet je niet te testen of de software ook werkt.

Na de opleiding Informatica ben je Bachelor of Science. Je vindt snel een baan, want de arbeidsmarkt zit te springen om goede softwareontwikkelaars.

Kenmerkend voor deze opleiding

De software die je ontwikkelt, staat nooit op zichzelf, maar is onderdeel van een totaaloplossing: ter ondersteuning van bedrijfsprocessen, gecombineerd met andere ICT-applicaties en duurzaamheid. Bij Informatica leer je hoe je jouw software in deze context ontwikkelt. We leiden je op tot een developer die snel met nieuwe technologie├źn kan werken. We leren je de technologie en belichten achterliggende concepten. Het motto van onze opleiding is creating consumer & enterprise software solutions.

Open dag 27 januari 2018

Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg


Kom langs

Andere opleidingen

Studie in cijfers

Vergelijk deze opleiding met het landelijke gemiddelde.

Bekijk de cijfers

Film over studiekeuze