Elektrotechniek

Voltijdopleiding in Breda

Bij de opleiding Elektrotechniek leer je hoe je de wereld slimmer en makkelijker maakt met technische innovaties. Je staat aan de start van nieuwe ontwikkelingen waar veel mensen gemak van hebben.

Elektrotechniek zit overal. Denk aan een gameconsole, een draaitafel van een dj en een formule 1-auto. Na je opleiding ben je dan ook zeker van een baan. Je werkt bijvoorbeeld mee aan de ontwikkeling van zonne- en windenergie, elektrische auto's, drones of productierobots. Stuk voor stuk ontwikkelingen die de wereld een beetje beter maken.

Jij

Je bent creatief en houdt van experimenteren. Als gadgets voor allerlei toepassingen met je smartphone je interesse hebben, of het dashboard van de auto van je ouders, dan is elektrotechniek jouw toekomst! Daarmee kun je zelf oplossingen bedenken en ontwerpen waar je omgeving wat aan heeft. Met elektrotechniek kun je de wereld duurzamer maken.

De opleiding Elektrotechniek

De eerste 2 jaar zijn de lessen opgebouwd rond thema's als Smart Led, Smart Energy en Smart Automation Industrie 4.0. Daarna kies je uit 2 richtingen. Bij Smart Energy verdiep je je in elektrische energie en duurzaamheid. Bij Industrial Automation in het automatiseren van productieprocessen. Na je afstuderen ben je Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

Elektrotechniek scoort al jaren goed volgens de Nationale Studenten EnquĂȘte. Onze studenten en alumni waarderen vooral de korte lijnen tussen docenten en studenten. Dit zorgt voor een informele sfeer en versoepelt de overgang van het middelbaar onderwijs naar het hbo. De brede basis zorgt ervoor dat je multidisciplinair inzetbaar en toekomstbestendig bent. Kortom, met deze opleiding krijg je een goede en gedegen achtergrond waarmee je meteen aan de slag kunt in het bedrijfsleven.

Open avond 21 maart 2018

Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg


Kom langs

Andere opleidingen

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant.

Studie in cijfers

Vergelijk deze opleiding met het landelijke gemiddelde.

Bekijk de cijfers

Film over studiekeuze