Chemische Technologie

Voltijdopleiding in Breda

Jij bent geïnteresseerd in de techniek achter producten. De technologie om ze te maken. Je denkt groot en hebt aandacht voor duurzaamheid en energie. Dan is Chemische Technologie jouw opleiding.

Een bedrijf in biopolymeren bouwt een nieuwe chemische fabrieksinstallatie. Jij maakt een goed ontwerp. Een suikerproducent heeft behoefte aan nieuwe verpakkingen. Jij ontwikkelt ze.

Als chemisch technoloog lever je een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. En bedenkt oplossingen voor de vraagstukken in de wereldthema´s. Je bent expert op het gebied van technologie, procesontwerp, duurzaamheid en energie. Je bent meestal onderdeel van een multidisciplinair team.

Jij

Je hebt interesse in producten die we dagelijks gebruiken. En in de productieprocessen. Denk bijvoorbeeld aan voeding, cosmetica en kunststoffen. Jij bent gefascineerd door energie en duurzaamheid. Je levert graag een bijdrage aan de maatschappij. Je bent goed in teamwerk. En je bent besluitvaardig. Je wilt met jouw kennis de zaken op een nieuwe en andere manier aanpakken en verbeteren.

De opleiding Chemische Technologie

Je leert hoe je processen op grote schaal ontwerpt en verbetert. Met jouw kennis zorg je dat processen rendabel worden. En je leert chemisch technologische vraagstukken oplossen. Hoe je een duurzame zonnebril maakt. Of wat te doen met het tekort aan aardolie. Je leert een laboratoriumidee omzetten in een commercieel productieproces. Denk aan het ontwikkelen van een biologische landbouwfolie of een biobased medicijn.

Ben je geslaagd, dan mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Kenmerkend voor deze opleiding

Onze relatie met de arbeidsmarkt is goed. Wij hebben vaak gastlezingen uit het bedrijfsleven. En behandelen in de lessen actuele opdrachten vanuit de praktijk. We hebben volop stage- en afstudeerprojecten. In binnen- en buitenland. Onze afstudeerders zijn zeer geliefd. De kansen op de arbeidsmarkt zijn groot voor chemisch technologen. Elke industrietak kent processen die jij als technoloog ontwerpt, realiseert en optimaliseert. Vaak doe je dit in een team. Je leert goed samen te werken.

Met de nieuwe app Prapp! ontdek je met interactieve games en testjes welke opleiding in deze richting het beste bij jou past.

Open dag 4 november 2017

Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg


Kom langs

Andere opleidingen

Studie in cijfers

Vergelijk deze opleiding met het landelijke gemiddelde.

Bekijk de cijfers

Film over studiekeuze