Chemie

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Jij wilt alles weten van moleculen. Scheikunde is je favoriete vak. Na de opleiding Chemie ontwikkel jij betere analysemethoden. Levensmiddelen. Geneesmiddelen. Of wordt specialist in bewijsmateriaal.

Er is een misdrijf gepleegd. Jij achterhaalt wat er gebeurd is. Onderzoekt vezels en vingerafdrukken. Gifsporen. Inkt van een dreigbrief. Op het lab. Met geavanceerde apparatuur.

Een bedrijf heeft een goed werkend medicijn ontwikkeld. Jij zorgt voor een goede smaakstof. Die de werking niet verstoort. Of je zorgt voor een goede analyse van het medicijn. Belangrijk chemisch werk.

Jij

Jij bent nieuwsgierig. Je vindt scheikunde interessant. Want chemie is overal. Je wilt er meer van weten. Vernieuwend bezig zijn met eten en drinken. Met gezondheid. En met het uitpluizen van chemische sporen. Je bent vindingrijk. Denkt exact. En werkt secuur.

De opleiding Chemie

Je kiest tussen 2 majors. Food & Pharma gaat over eten, drinken en medicijnen. Daarin zitten allerlei stoffen. Zoals antioxidanten. Stabilisatoren. Vitamines. Geur- en smaakstoffen. En conserveermiddelen. Je leert de werking van deze stoffen te analyseren. Legt je toe op gezonde voeding en draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Je leert bij de major Forensisch Chemisch Onderzoek bewijsmateriaal te verzamelen. En draagt bij aan politie- of gerechtelijk onderzoeken.

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding werkt intensief samen met innovatieve bedrijven uit de regio. Je gaat elk kwartaal op excursie bij bedrijven. En voert er actuele projecten uit. Binnen deze bedrijven. Of in opdracht ervan. Zo heb je de kans om daar je vaardigheden en kennis te laten zien. En die verder uitbouwen.

De opleiding in 's-Hertogenbosch gaat over voedselchemie, pharma, forensische chemie en analytische chemie.

TopopleidingDe opleiding is gekozen tot beste opleiding Chemie, door weekblad Elsevier 2016 en door Keuzegids HBO 2017.

Met de nieuwe app Prapp! ontdek je met interactieve games en testjes welke opleiding uit het domein Applied Science het beste bij jou past.

Open dag 4 november 2017

Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg


Kom langs

Andere opleidingen

Studie in cijfers

Vergelijk deze opleiding met het landelijke gemiddelde.

Bekijk de cijfers

Film over studiekeuze