Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Voltijdopleiding in Breda

Je hebt een fascinatie voor DNA. Je leert bij Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek welke informatie er in cellen zit. En draagt bij aan baanbrekend onderzoek. Op biomedisch of forensisch gebied.

Als biomedisch onderzoeker buig jij je over diverse onderzoeksvragen. Zoals: hoe ontstaat kanker. Welke lichaamssignalen ontregelen cellen. En wat kun je eraan doen. Je onderzoekt als forensisch laboratoriumexpert bewijsmateriaal. In geval van schade en verwondingen. Of je spoort doping op in bloed. Jij ontdekt de oorzaak.

Jij

Jij vindt biologie interessant. Hebt een fascinatie voor DNA. Bent vindingrijk. Nieuwsgierig. Kunt kritisch nadenken. Wilt weten welke informatie er in cellen of bewijsmateriaal verborgen zit. Je bent precies en eerlijk. Zorgt ervoor dat je geen fouten maakt. Jij werkt het liefst op de achtergrond. En bent je bewust van het belang van jouw werk.

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

De opleiding is breed en divers. Net als het vakgebied. Jij leert je weg in het laboratorium. Je leert in de major Biomedisch Onderzoek experimenteren en onderzoeken. Krijgt meer inzicht in biologische processen. Zoals de werking van een medicijn. Of jij kiest voor Forensisch Laboratoriumonderzoek. Je wordt specialist in onderzoek naar bewijsmateriaal. Je volgt een brede major op het gebied van biologie en chemie.

Ben je geslaagd, dan mag je de titel Bachelor of Science (BS) voeren.

Kenmerkend voor deze opleiding

Wij hebben een goede relatie met bedrijven en organisaties. Dat levert gastlezingen op. Actuele opdrachten vanuit de praktijk. En een groot aanbod aan stage- en afstudeerprojecten. In binnen- en buitenland. Onze studenten worden in het werkveld zeer gewaardeerd.

Met de nieuwe app Prapp! ontdek je met interactieve games en testjes welke opleiding uit het domein Applied Science het beste bij jou past.

Open dag 4 november 2017

Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg


Kom langs

Andere opleidingen

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant.

Studie in cijfers

Vergelijk deze opleiding met het landelijke gemiddelde.

Bekijk de cijfers

Film over studiekeuze