Fleur Janssen

Je leert veel verschillende mensen en organisaties kennen, wat Bedrijfskunde erg interessant maakt.

Mijn naam is Fleur Janssen en ik ben een derdejaarsstudent Bedrijfskunde bij Avans. Momenteel loop ik stage bij Heusden Young Talent, een initiatief van verschillende ondernemers in de gemeente Heusden om talenten aan te trekken en te behouden. Niet alleen in de grote steden zitten toffe bedrijven, maar ook in je eigen omgeving! Ik ben hier bezig met het zoeken naar robotiseringsoplossingen voor mkb-bedrijven in de gemeente. Een voorbeeld ervan staat al bij prothesebedrijf Ottobock.

Deze opdracht sluit goed aan bij de verschillende vakgebieden die bedrijfskunde biedt, namelijk:

  • bedrijf & omgeving, omdat het hierbij gaat om het delen van innovatieve kennis met mkb-bedrijven in de omgeving.
  • operational management, omdat het gaat over procesverbetering binnen mkb-bedrijven.
  • besturing & informatie, omdat er veel gestuurd wordt en er veel data uit de robots komt.
  • mens & organisatie, omdat er overal mensen zijn met verschillende belangen.

Dit zorgt ervoor dat ik veel heb aan de kennis uit jaar 1 en 2 over de verschillende vakgebieden. De informatie die we verkrijgen sluit goed aan bij de projecten die ik in die jaren heb gehad en zorgt ook voor een stukje ervaring.

Het leukste van de opleiding vind ik de vele bedrijfsbezoeken die mijn stage biedt. Je leert veel verschillende mensen en organisaties kennen wat het erg interessant maakt.

In het komende half jaar ga ik de minor Organiseren & Managen van evenementen volgen. Ik heb hiervoor gekozen zodat ik mijn organisatie-skills meer kan ontwikkelen en ook meer informatie uit deze branche krijg. Dankzij de opleiding Bedrijfskunde krijg je steeds meer inzicht in wie je bent en waar je goed in bent. Dat geldt ook voor mij en met dat inzicht heb ik dan ook mijn minor gekozen.