Nieuwbouw Lovensdijkstraat 61-63

De locatie van Avans Hogeschool aan de Lovensdijkstraat transformeert naar een modern, open en transparant gebouw. Om dat voor elkaar te krijgen is een ingrijpende verbouwing nodig. In 4 fasen. Per fase wordt een deel van het gebouw aangepakt. Eind 2015 is de verbouwing klaar.Aan de Lovensdijkstraat 61-63 staat nu een verzameling van grote en kleine gebouwen. Na de verbouwing staan er 3 moderne gebouwen in een parkachtige omgeving. Nieuwe glazen gevels sieren de buitenkant van Lovensdijkstraat 61. Achter de grote glazen pui met daarop gestileerde bomen gaat straks het nieuwe atrium schuil. Het park daaromheen is mooi voor studenten en een aanwinst voor de buurt.

Het laboratorium

Niet zichtbaar aan de buitenkant, maar zeker bijzonder wordt het laboratorium van 1000 m² in het souterrain. Want er komt daglicht naar binnen via een binnentuin met een trapopgang naar boven. In dit laboratorium gaan studenten van verschillende opleidingen samenwerken.

Een moderne leeromgeving

Studenten krijgen een leeromgeving die voldoet aan de eisen van deze tijd. Er komen open studie- en werkruimtes die het gevoel van kleinschaligheid geven. Hier kunnen studenten in groepjes samenwerken.