Docent Bob van der Putten ontwikkelt game Crazy Pirate Kaboom

Bob van der Putten werkt al 11 jaar met veel plezier als docent Informatica bij Avans, de plek waar hij zelf ook studeerde. Maar naast zijn docentschap heeft Bob nog een grote liefde: het ontwikkelen van games. Sinds 2 weken is zijn nieuwe pirateshooter Crazy Pirate Kaboom te downloaden en er zijn al mensen die voorbij level 200 zijn.

Lees het complete artikel op Punt.

Hij begon met het ontwikkelen van games toen zijn tweedejaarsstudenten vorig jaar het keuzevak Unity Development volgden. Bij dit vak is het maken van games het doel en Bob besloot om tegelijkertijd met hen zelf ook een nieuw project te starten. Zo kon hij zijn eigen voorbeelden gebruiken. 

Met zijn schrift vol ideeën hoefde hij niet lang te zoeken naar een game-idee. Het werd Crazy Pirate Kaboom, een cartoony piratenshooter voor alle leeftijden, te bespelen op Android-apparaten. In het spel moet je je piratenschip tussen voorbijvliegende kanonskogels, tentakels en luchtschepen navigeren. Ondertussen verzamel je zoveel mogelijk schatten. Er zijn ruim tweehonderd levels, qua gameplay is het te vergelijken met Angry Birds.

Eigen regie

Bob volgde zelf lang geleden een master in het ontwikkelen van games en bracht al eerder een game uit in 2016, onder de naam Coded Fun Games. Dat Crazy Pirate Kaboom nu af is, daar is hij best trots op. De Avansdocent heeft het spel helemaal zelf bedacht, geprogrammeerd en getekend. Veel werk, zeker omdat hij dit deed naast het lesgeven en een gezinsleven. Maar dat was een bewuste keuze. Bob wilde volledige artistieke vrijheid en zelf de regie houden.

De smaak te pakken

Nu het tweede spel van zijn hand op de markt is, heeft Bob de smaak te pakken. Hij werkt alweer aan een nieuw spel dat zich afspeelt in de Middeleeuwen. De focus komt daarbij te liggen op tekeningen die hij weer zelf maakt. Streven is om het over 3 jaar uit te brengen.

Crazy Pirate Kaboom is gratis te downloaden. In de game zit een extra functie om te betalen, maar dat is niet verplicht.