Covid College Tour terugkijken

Avans organiseert de Covid College Tour: 5 online masterclasses over corona. Experts als Diederik Gommers, Sander Herfst en Marjolein Kikkert gaan in gesprek met studenten en andere geïnteresseerden.  Na afloop kun je de masterclasses hier terugkijken. 

Avans organiseert de Covid College Tour: 5 online masterclasses over corona. Experts als Diederik Gommers, Sander Herfst en Marjolein Kikkert gaan in gesprek met studenten en andere geïnteresseerden.  Na afloop kun je de masterclasses hier terugkijken. 

Masterclass 4 Ons gedrag tijdens de Covid-19 pandemie

In de vierde Covid College Tour nam Mariken Leurs bezoekers mee in het onderzoek wat het RIVM doet op het gebied van gedrag tijdens de pandemie. Mariken werkt sinds 2017 bij het RIVM en sinds april 2020 leidt zij de Corona Gedragsunit. De voornaamste taak van deze unit is het monitoren van het gedrag en welbevinden van de Nederlandse bevolking ten tijde van de corona-pandemie en het zoeken naar interventies om deze positief te beïnvloeden. Na haar masterclass ging zij in gesprek met studenten. Benieuwd? Je kunt de uitzending hier terugkijken

Masterclass 3 Vaccineren tegen Covid-19

In de derde Covid College Tour nam Marjolein Kikkert bezoekers mee in het proces van vaccineren tegen Covid-19. Kikkert werkt samen met een groep onderzoekers bij het LUMC aan het ontwikkelen en testen van vaccins tegen coronavirussen. Ook werkt zij nauw samen met Janssen Vaccins, aan de ontwikkeling van hun vaccin tegen Corona. Na haar uitleg over de ontwikkeling van een vaccin ging zij in gesprek met studenten aan tafel, in de chat en via een videoverbinding. Er werden veel vragen gesteld. Bijvoorbeeld hoe lang een vaccin werkt. Of je anderen nog steeds kunt besmetten als je gevaccineerd bent en wat de effecten en bijwerkingen zijn op de lange termijn.

Benieuwd? Je kunt de uitzending hier terugkijken

Masterclass 2 Het ziektebeeld van Covid-19

In de tweede Covid College Tour nam Diederik Gommers bezoekers mee in het ziektebeeld van Covid-19. Gommers is naast afdelingshoofd van de afdeling Intensive Care in het Erasmus MC tevens voorzitter van de Nederlandse vereniging voor intensive care. Tijdens de coronacrisis neemt Gommers deel aan het Outbreak Management Team. Na zijn uitleg over het ziektebeeld ging hij in gesprek met studenten aan tafel, in de chat en via een videoverbinding. Er werden veel vragen gesteld. Bijvoorbeeld hoe hij aankijkt tegen de manier waarop onze zorg is georganiseerd en wat het belang van bewegen is tijdens een pandemie.  

Benieuwd? Je kunt de uitzending hier terugkijken.  

Masterclass 1 De historie van pandemieën

In de eerste Covid College Tour nam Sander Herfst bezoekers mee in de geschiedenis van pandemieën. Herfst is universitair docent en werkgroepleider van de luchtwegvirustransmissie-groep bij de afdeling Viroscience van het Erasmus MC. Na zijn uitleg over de geschiedenis ging hij in gesprek met studenten aan tafel, in de chat en via een videoverbinding. De studenten stelden goede vragen. Bijvoorbeeld hoe een viroloog tegen de mening aankijkt dat iemand liever het risico loopt om besmet te worden om gewoon zijn of haar leven te leven. Of hoe we kunnen leren van de geschiedenis en nieuwe pandemieën kunnen voorkomen. 

Benieuwd? Je kunt de uitzending hier terugkijken.  

Volgende masterclasses

19 mei is er weer een nieuwe uitzending van Covid College Tour. Deze uitzending staat volledig in het teken van het effect van Covid op de economie. 

Onderwerpen Masterclasses  

  1. De historie van pandemieën: 10 maart 
  2. Het ziektebeeld van COVID-19: 24 maart
  3. Vaccineren tegen COVID-19: 7 april
  4. Ons gedrag tijdens COVID-19-pandemie: 28 april van 20.00 tot 21.30 uur 
  5. Het effect op de economie door de COVID-19-pandemie: 19 mei van 20.00 tot 21.30 uur

Wil jij er digitaal bij zijn? Meld je dan nu aan. Je kunt dan ook direct je vraag voor de expert insturen.