Move2Social Hart van Brabant: Bedrijfsleven, overheid en onderwijs gezamenlijk aan de slag met sociaal ondernemerschap

Rabobank Hart van Brabant, de gemeente Oisterwijk, Provincie Noord-Brabant, Avans Hogeschool, WSD, Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij, Rabobank Foundation, De Hair Vrijdag notarissen en adviseurs en KplusV starten een regionaal stimuleringsprogramma voor ondernemers die maatschappelijke impact willen maken.

Het programma start op 1 maart aanstaande met een officiële kick off. Ondernemers met een goed idee worden opgeroepen hun idee in te dienen via www.move2socialhartvanbrabant.nl.

Ouderen die vereenzamen. Mantelzorgers die gebukt gaan onder grote zorgdruk en uitvallen op het werk. Nieuwe producten ontwerpen en produceren uit afvalstromen of werkgelegenheid creëren voor mensen met een beperking. Ondernemers en inwoners die oplossingen bedenken voor sociaal-maatschappelijke issues kunnen er nu serieuze business van maken. Experts uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs ondersteunen hen bij het ontwikkelen van een sterke business case hiervoor.

Initiatiefnemers van Move2Social Hart van Brabant roepen ondernemers en inwoners op om hun ideeën voor een sociale onderneming in te dienen. De meest kansrijke inzendingen maken kans om het idee met experts uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid door te ontwikkelen naar een business case en uiteindelijk een sociale onderneming. Inzendingen kunnen online ingediend worden op www.move2socialhartvanbrabant.nl.