Ondernemer in agrifood groeit met GROW Campus

De agri- en foodsector in Nederland is verantwoordelijk voor 10% van het BBP en de nationale werkgelegenheid. De groeikansen zijn legio door een toenemende vraag naar voedsel, grondstoffen en gezonde producten. Brabant neemt daarin (inter)nationaal een leidende positie. De GROW Campus in Den Bosch moet het kloppend hart worden van deze bloeiende sector in Brabant.

Toonaangevende partners bundelen de krachten om de groeiambities van ondernemers en studenten in de agrifood-wereld te realiseren. De GROW Campus is een samenwerking van HAS Hogeschool, Avans Hogeschool, Helicon Opleidingen, ZLTO, Gemeente ’s Hertogenbosch, AgriFood Capital en Brabantse ondernemers in agrifood. 
 
Ambitieuze ondernemers en studenten die met hun idee of product willen groeien en innoveren kunnen bij de GROW Campus terecht voor opleidings- en innovatievraagstukken. Wie partner wordt van de GROW Campus krijgt toegang tot de talenten, het netwerk, expertise en faciliteiten van de campus.  

Vliegende start 

Hans Dröge, voorzitter van de GROW Campus: “Iedereen die bezig is met de toekomst van ons voedsel is welkom op de GROW Campus. Voor elk idee of plan biedt de GROW Campus wat wils. Er is een levendige community van ondernemers die elkaar verder helpen, een aantrekkelijk palet aan opleidingen om een leven lang te leren, test- en productiefaciliteiten zijn te huur en de campus biedt een goede voedingsbodem voor jonge start-ups”. 
 
Het doel is om minimaal 50 bedrijven bij de campus te betrekken om samen nieuwe kennis, innovaties en faciliteiten te ontwikkelen. De GROW Campus heeft op dit moment al de beschikking over een groot aantal interessante faciliteiten, voorzieningen en programma's voor ondernemers. Zo beschikken de onderwijspartners over diverse lectoraten en kenniscentra. ZLTO verhuurt ruimten aan start-ups en voor evenementen. 
 
De GROW Campus onderscheidt zich door de focus op ‘Future Food’. Dat is de smaakvolle, gezonde en eerlijke voeding van de toekomst. De unieke meerwaarde van de campus schuilt in het feit dat de regio 's-Hertogenbosch beschikt over toekomstgerichte specialismen, zoals vernieuwende marketing, business- en distributiemodellen voor foodinnovaties; het toepassen van nieuwe technologieën zoals ICT en high-tech in de gehele foodketen en het verbinden van de foodketen met de samenleving.  

Campus

De GROW Campus is een toplocatie waar hoogstaand beroepsonderwijs, toegepast onderzoek en ondernemers samenwerken aan groei en innovatie. Kern van de Campus is de Onderwijsboulevard 's-Hertogenbosch waar in totaal 30.000 studenten studeren. Op deze toplocatie bevinden zich ook de ondernemersvereniging ZLTO, AgriFood Capital, het start-up-programma Ondernemerslift+, AgriFood Plaza als ontmoetingsruimte en incubator, het Brabant Life Sciences Fund en diverse jonge bedrijven. Deze partijen en hun netwerk van bedrijven in de regio vormen samen de GROW Campus Den Bosch.