Studenten Avans bij Cultuurnacht Breda

Studenten van Avans Hogeschool drukken een flinke stempel op de Bredase Cultuurnacht op 23 januari. Een groep studenten van AKV|St.Joost verzorgt de opening van de Cultuurnacht in Podium Bloos. Drones van Avansstudenten nemen de Grote Kerk over. En bij het Spanjaardsgat gaat een spectaculaire game van start die de komende jaren voor alle Bredanaars te spelen is.

Opening

De Cultuurnacht Breda 2015 opent in Podium Bloos met de interactieve installatie FORMATION van ROSJ. ROSJ zijn zeventien vierdejaars studenten ruimtelijk ontwerp van AKV|St.Joost.  Zij hebben een interactieve installatie ontworpen en gebouwd. Door middel van interactie met het publiek en de samenwerking met specialisten in videomapping van AKV|St.Joost, Avansstudenten LED-programmering en muziek, ontstaat er een schitterende ruimtelijke beleving. Bij de start van de Cultuurnacht laat ROSJ de wolf los. De Cultuurnacht wordt geopend om 19:00 uur in Podium Bloos. Het programma is vanaf 20.00 uur 3 keer te zien. 

Drones in de Grote Kerk

Studenten, docenten en drones nemen de Grote Kerk in Breda over. In hun theaterstuk Fantoom(pijn) onderzoeken ze de grenzen tussen mens en techniek. Wie bestuurt wie? Studenten van de minor Immersive Stories van de opleiding Communication en Multimedia Design ontwierpen Fantoompijn als spektakel waarin niets is wat het lijkt. Drones en andere hedendaagse creatieve technologie worden op een innovatieve manier ingezet om een verhaal te vertellen over personages die in hokjes leven. De voorstellingen vinden doorlopend plaats tussen 19.00 en 24.00 uur.

Schieten op het Spanjaardsgat

In opdracht van de gemeente Breda realiseerden studenten Animatie van AKV|St.Joost in samenwerking met studenten van de gameopleiding van NHTV een 3D interactieve videomapping projectie op het Spanjaardsgat in Breda. Vanaf 23 januari kan iedereen met een smartphone live spelen op het Spanjaardsgat. Ook worden er meerdere animaties over de stad getoond. Voorbijgangers kunnen ter plekke een app downloaden op een mobiel apparaat om het spel te spelen of het geluid bij de animaties te horen. De projectie maakt volledig gebruik van elementen van de architectonische gevel en verwijst inhoudelijk naar de geschiedenis, de stad en haar architectuur. Verschillende beelden, perspectieven en illusies zorgen samen voor een unieke ervaring. 

Met dit project werken studenten met verschillende specialisaties intensief samen aan een opdracht in de beroepspraktijk. Na de Cultuurnacht zullen de animaties de komende 2 jaar nog te zien zijn.

I Love mijn wijk

Het MOTI sluit tijdens de Cultuurnacht de expositie I love Breda af met dit jaar als thema Kijk mijn wijk!. Meer dan 250 Bredanaars brachten dit jaar het favoriete beeld uit hun wijk naar het museum en stellen hiermee al 3 jaar prachtige exposities samen. Bezoekers zien onontdekte gevels, verbindende sportveldjes, mooie buurtinitiatieven, evenementen en typerende buurtbewoners. Eerstejaarsstudenten van de opleiding Communication en Multimedia Design werken elk jaar aan het project Iconen van Breda, waarbij ze iconen in de stad zoeken en deze grafisch vormgeven. De iconen van de afgelopen 5 jaar zijn te zien tijdens I love Breda. Het resultaat is een mooie en grafische kijk van jonge Avansstudenten op de wijken en buurten van Breda.

Meer informatie over de Cultuurnacht op cultuurnachtbreda.nl