Online lunchlezing Expertisecentrum Veiligheid

Het Expertisecentrum Veiligheid houdt op 2 juni een online lunchlezing. Het lectoraat Mind the Gap organiseert deze editie met als onderwerp ‘Van kijken naar zien – werken aan vakmanschap in de praktijk’.

Achtergrond

Als professional in het veiligheidsdomein komt het soms voor dat je een cliënt hebt met wie je niet verder komt. Vaak is er bij diegene dan van alles tegelijkertijd aan de hand. Tegen de tijd dat het ene probleem is opgelost speelt er alweer iets anders. Organisaties werken samen om maatwerk te leveren voor deze doelgroepen. Toch blijkt maatwerk niet eenvoudig. Vanuit de theorie worden aanbevelingen en tips gegeven, die het werk gemakkelijker zouden moeten maken, maar de kloof tussen theorie en praktijk blijkt groot. Er is wel ontwikkeling, maar dezelfde knelpunten blijven bestaan. 

Actieonderzoek

In de lunchlezing presenteert het lectoraat Mind the Gap een ander soort onderzoek: actieonderzoek. Niet gericht op beleidsaanbevelingen, maar op het vergroten van de handelingsbekwaamheid van professionals in situaties die ze lastig vinden. Marcia de Vries, werkregisseur van de gemeente Zoetermeer en onderzoekers van het Avans-lectoraat Suzanne Tan en Noël Romijn vertellen over hun aanpak en ervaringen en wat zij hiervan geleerd hebben. Samen met de deelnemers willen zij in gesprek om te ontdekken wat bruikbaar is in het hbo-onderwijs of in ondersteunende functies.    

Aanmelden

Aanmelden voor de lunchbijeenkomst kan bij het secretariaat van het Expertisecentrum Veiligheid. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvang je enkele dagen voor de lunchlezing de deelnamelink. 

Vertegenwoordigers van de media kunnen voor hun aanmelding of vragen contact opnemen met onze afdeling Pers of 088 – 525 86 56. 

Online lunchlezing Expertisecentrum Veiligheid

Online lunchlezing Expertisecentrum Veiligheid

,

Aanmelden