Hbo Lean Event IMPACT

Na een succesvolle bijeenkomst in Nijmegen in oktober 2018 organiseren 7 hogescholen dit jaar weer IMPACT 2019. Bij dit symposium strijden hbo-studenten om de titel het ‘beste hbo-lean-project’. Dit jaar is het event op 18 september bij Avans Hogeschool aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch. Avans Hogeschool, Fontys, HAN, Hanzehogeschool, HAS, NHL Stenden en Windesheim nodigen u uit.

Keynotesprekers

Naast de verkiezing van het beste verbeterproject door studenten, bestaat het programma uit 2 (Engelstalige) keynotes. Pascal Pollet, onderzoeker bij Sirris, schetst nieuwe perspectieven voor lean en gaat in op wat ontbreekt. Joriene Beks en Jeroen Daelmans gaan in hun duo-keynote in op het World Class verbeterprogramma bij Daelmans, marktleider op het gebied van stroopwafels. 
 

Keynote Pascal Pollet

Nieuwe perspectieven op lean
Doorbraken worden vaak bereikt door problemen vanuit een ander perspectief te bekijken. Zo heeft lean een nieuw perspectief gegeven op een aantal oude managementvraagstukken. En dat heeft weer voor verrassende antwoorden gezorgd. Na 30 jaar lean is de tijd aangebroken om lean zelf in een ander perspectief te plaatsen en te zien wat er ontbreekt.

 

Pascal Pollet werkt als onderzoeker en consultant bij Sirris, het kenniscentrum van de Belgische technologische industrie. Hij heeft grondige ervaring in lean manufacturing en Quick Response Manufacturing (QRM). Pascal ondersteunt ondernemingen bij het opstellen van hun technologiestrategie en het verfijnen van hun businessmodellen. Ook onderzoekt hij de mogelijkheden van lean productontwikkeling. Hij is voorzitter van het QRM Institute en behaalde zijn master in Electrical Engineering aan Universiteit Gent.

Keynote Jeroen Daelmans en Joriene Beks

Purpose - People - Process. 
Working towards World Class at Daelmans with a smile

Jeroen Daelmans is de CEO van Daelmans Banket. “Al sinds 1909 bakt ons familiebedrijf de lekkerste koek en banket”, stelt Jeroen. De lekkernijen worden zowel in als buiten Nederland verkocht. De originele Daelmans-stroopwafels zijn zo geliefd dat het bedrijf orders ontvangt vanuit de hele wereld. Jeroen is een mensen-mens. Dit beleef je in de cultuur van het bedrijf. Hij deelt zijn reis naar World Class Performance met de mens als belangrijkste asset.

Joriene Beks, Associate Partner van Holland Consulting Group, begeleidt sinds 2002 bedrijven bij het bereiken van een continue verbetercultuur. Hierbij combineert zij organisatie- en gedragsontwikkeling. Vooral de gedragskant is cruciaal, want Joriene zegt: "Je kunt niet willen voor een ander." Zij neemt de deelnemers mee vanuit de theorie en praktijk in een project binnen Daelmans Banket.

Programma

12.30 uur Ontvangst
13.00 uur Opening door Ton van Kollenburg, lector Improving Business Avans Hogeschool
13.15 uur Keynote New perspectives on lean door Pascal Pollet, onderzoeker bij Sirris
14.00 uur Parallelsessies met presentaties van verbeterprojecten door studenten van verschillende hogescholen
15.15 uur Pauze
15.45 uur Keynote Purpose - People - Process. Working towards World Class at Daelmans with a smile, door Joriene Beks en Jeroen Daelmans
16.30 uur Uitreiking beste hbo-lean-project 2019 door Diederik Zijderveld, lid College van Bestuur Avans Hogeschool
17.00 uur Afsluitende borrel

Kosten en aanmelden

  • De kosten voor studenten en onderwijsprofessionals zijn € 25 per persoon. Daarvoor is het wel belang om aan te melden via de eigen hbo-instelling. Dit kan tot uiterlijk 26 augustus 2019, via dit aanmeldformulier.
  • Voor bedrijven is de toegang € 150 per persoon, exclusief btw. Aanmelden kan via dit formulier.

Hbo Lean Event IMPACT

,