Europese salestalenten strijden in Den Bosch

Na Parijs organiseert Avans Hogeschool woensdag 22 en donderdag 23 mei de vijfde editie van de European Sales Competition 2019 in Den Bosch. 17 deelnemende universiteiten en hogescholen uit Nederland, Finland, Noorwegen, Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk, België en Oostenrijk strijden om de titel “Beste Sales Student van Europa”.

De competitie bestaat uit 3 rondes, waarin studenten al hun sales vaardigheden uit de kast moeten trekken: de 70 deelnemers krijgen de rol van accountmanager van internationaal IT-bedrijf Salesforce. In die hoedanigheid voeren ze verschillende salesgesprekken met hun potentiële klant kredietverzekeraar Euler Hermes. De beste drie studenten geven in de finale een verkooppresentatie aan de jury.

Het evenement wordt gesponsord door Salesforce, Euler Hermes, onderzoeks- en adviesbureau Gartner en Cybersecurity expert Palo Alto. Ook krijgen alle deelnemers en begeleiders een fiets van Swap fiets in bruikleen zodat ze zich op een echte Nederlandse manier door Den Bosch kunnen vervoeren De jury bestaat uit Diederik Zijderveld (College van Bestuur, Avans Hogeschool) en accountmanagers van Euler Hermes, Salesforce, Palo Alto en Gartner. Deze vijfkoppige jury bepaalt uiteindelijk, samen met het publiek, de winnaar.

Commerciële Economie en International Business

In de opleidingen Commerciële Economie en International Business worden studenten opgeleid tot sales en marketing professionals. In aanloop naar de European Sales Competition volgen studenten een intensieve salesvaardigheden training. Die training bepaalt welke studenten Avans vertegenwoordigen op 22 en 23 mei.

Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215 in 's-Hertogenbosch.

Europese salestalenten strijden in Den Bosch

, 's-Hertogenbosch