Leven in Tilburg

Op kamers, werken, sporten en vrijetijdsbesteding in de stad Tilburg.

Op kamers

Je zoekt een kamer in Tilburg. Dat kan bij Klik voor Kamers. Of bij Kamerbemiddeling Tilburg, een door de gemeente erkend bureau dat gespecialiseerd is in kamers voor studenten. Schrijf je in als inwoner van de gemeente Tilburg. Of vind een kamer via deze algemene sites:

kamertje.nl    
studentopkamers.nl    
kamerhulp.nl   
KamerHuren.nl
talentsquaretilburg.nl
kamers.nl  
pararius.nl  
regionapartments.com
kamersinNederland.nl 
Ixxa.nl
stuworld.nl
huurwoningen.nl
direct wonen

Onderverhuren tijdens exchange

Studenten die op exchange of stage gaan komend semester en hun kamer willen onderverhuren, kunnen dat doen op www.HousingAnywhere.com. Je kunt hiermee wat extra geld verdienen om je exchange te financieren. En je helpt Avans Hogeschool het kameraanbod voor exchange studenten te vergroten. De website is gratis te gebruiken en werkt op een student-to-studentbasis. Je kunt de website ook gebruiken om je kamer tijdens de zomer te verhuren aan studenten die hier een zomercursus of -stage komen doen.

Werken

Je vindt zo een bijbaan in deze stad. Er zijn verschillende vacaturebanken, studentenuitzendbureaus en andere bemiddelaars. Let op het maximale bedrag dat je per kalenderjaar mag bijverdienen. Ga je daar overheen, dan heeft dat gevolgen voor je studiefinanciering. Ga werken bij Avans Hogeschool als promotiestudent. Of kies voor vrijwilligerswerk.

Sport

Als student van Avans Hogeschool koop je voor een studentenprijs een sportabonnement bij het Tilburg University Sports Center.

Lees meer op de website van het Sports Center.

Vereniging

Als jij tijdens je studie meer wilt doen dan studeren alleen, ben je in Tilburg aan het goede adres. In deze stad vind je studie- en studentenverenigingen die zorgen voor een geslaagde aanvulling op je studie. Dat is niet alleen gezellig, maar ook zinvol. In Tilburg zijn actief:

Studentenvereniging

svtotus.nl
tsvplato.nl
vegetist.nl
olof.nl
tsr-vidar.nl
FOSST.nl
businessclub Eigenaardig

Studievereniging

svaequitas.nl
svannexis.nl

Uitgaan & cultuur

Tilburg is een echte studentenstad. Er studeren ongeveer 12.000 hbo’ers en 10.000 universitaire studenten. De stad heeft veel leuke restaurants, kroegen en terrassen. Op de Oude Markt, de Korte Heuvel of in de Stadhuisstraat. En pop- en rockpodium 013, ook wel het ‘Paradiso van het Zuiden’ genoemd. Er zijn ook jaarlijks terugkerende evenementen. De bekendste is de Tilburgse kermis. De grootste kermis van Nederland, die iedere zomer 9 dagen lang het hele centrum bevolkt. Ook het Festival Mundial, Tilburg Wijnstad/Tilburg Culinair en de Meimarkt trekken steeds weer veel bezoekers. Net als de Tilburg Ten Miles, het Festipet Straattheater en het Groots Festival van het Levenslied.

Lees wat er nog meer te doen is in Tilburg.