Leven in 's-Hertogenbosch

Op kamers, werken, sporten en vrijetijdsbesteding in de stad 's-Hertogenbosch.

Op kamers

Je zoekt een kamer in ’s-Hertogenbosch. Schrijf je in bij woningbouwvereniging BrabantWonen. Een andere handige website over kamerverhuur is onderwijsboulevard.nl. Schrijf je in als inwoner van ‘s-Hertogenbosch. Of vind een kamer via deze algemene sites:

kamertje.nl   
studentopkamers.nl   
kamerhulp.nl
KamerHuren.nl
kamers.nl
 
pararius.nl  
regionapartments.com
kamersinNederland.nl 
stuworld.nl
huurwoningen.nl
direct wonen

Onderverhuren tijdens exchange

Studenten die op exchange of stage gaan komend semester en hun kamer willen onderverhuren, kunnen dat doen op www.HousingAnywhere.com. Je kunt hiermee wat extra geld verdienen om je exchange te financieren. En je helpt Avans Hogeschool het kameraanbod voor exchange studenten te vergroten. De website is gratis te gebruiken en werkt op een student-to-studentbasis. Je kunt de website ook gebruiken om je kamer tijdens de zomer te verhuren aan studenten die hier een zomercursus of -stage komen doen.

Werken

Je vindt zo een bijbaan in deze stad. Er zijn verschillende vacaturebanken, studentenuitzendbureaus en andere bemiddelaars. Let op het maximale bedrag dat je per kalenderjaar mag bijverdienen. Ga je daar overheen, dan heeft dat gevolgen voor je studiefinanciering. Ga werken bij Avans Hogeschool als promotiestudent. Of kies voor vrijwilligerswerk.

Sport

Als student van Avans Hogeschool koop je voor weinig geld een studentensportkaart. Daarmee kun je een heel jaar sporten. Het sportseizoen start begin september. Je koopt je sportkaart via Sportiom. Daar kun je fitnessen, zwemmen of schaatsen. Aan teamsport doen of de wellnessfaciliteiten gebruiken. Of kies een iets duurdere sportkaart, waarmee je ook aqua-sporten kunt doen. Koop je kaart bij Fitness Club Sportiom, Victorialaan 10. Bekijk het volledige sportaanbod. Volg je een opleiding in 's-Hertogenbosch, maar woon je in Tilburg, dan kun je goedkoop sporten in het sportcentrum van Tilburg University.

Vereniging

Als jij tijdens je studie meer wilt doen dan studeren alleen, ben je in 's-Hertogenbosch aan het goede adres. In deze stad vind je studie- en studentenverenigingen die zorgen voor een geslaagde aanvulling op je studie. Dat is niet alleen gezellig, maar ook zinvol. In ‘s-Hertogenbosch zijn actief:

studentenvereniging

animoso.com
ichtusshertogenbosch.nl
businessclub Eigenaardig

studievereniging

hetkoppel.nl
optimumsv.nl
svcollegium.nl
Urieus Brabus
svZyso
aequitas.nl
svannexis.nl
ERROR418
Revenue

Uitgaan & cultuur

’s-Hertogenbosch staat bekend om haar rijke historische verleden. Dat zie je terug in de Sint-Janskathedraal. In het Jheronimus Bosch Art Center. Of tijdens een rondvaart door de stad over de Binnendieze. Het centrum biedt veel bijzondere winkels. En gezellige terrassen, (eet)cafés en restaurants. Grote evenementen, zoals Jazz in Duketown en Theaterfestival Boulevard trekken veel bezoekers. De stad heeft ook 2 theaters, musea en bioscopen. En ligt in een prachtige groene omgeving. 

Lees wat er nog meer te doen is in ’s-Hertogenbosch.