Ruimtelijke Ontwikkeling

Voltijdopleiding in Tilburg

Arbeidsmarktperspectief

Je werkt straks als adviseur bij een projectontwikkelaar. Als vastgoedbeheerder bij een woningcorporatie of als beleidsmedewerker bij een gemeente of provincie. Je kunt ook eigen baas worden. Je diploma is een prima basis voor het starten van je eigen onderneming. Of je studeert door op de universiteit om bijvoorbeeld je mastertitel te halen in real estate. Je vergroot hiermee de kans op hogere functies.

Je start als junior en groeit door naar onderstaande functies.

Potentiële beroepen

 • Projectontwikkelaar
  Je bent verantwoordelijk voor de projectontwikkeling van een locatie of gebied. Je bepaalt de invulling met woningen, winkels of bedrijven. Je stelt een projectplan op en berekent de kosten. Vanzelfsprekend onderhoud je de contacten met alle betrokkenen. Je toetst of de plannen haalbaar zijn. En je ziet toe op de realisatie.
 • Vastgoedmanager of -beheerder
  Je geeft leiding aan de afdeling vastgoedbeheer van een organisatie. De verantwoordelijkheid voor onderhoud, beheer of verhuur van bijvoorbeeld woningen of bedrijfspanden ligt bij jou. Hiervoor sluit je de benodigde contracten af. Je ontwikkelt strategisch beleid voor het vastgoed: de inzet, waarden en prijzen.
 • Beleidsmedewerker
  Je adviseert bedrijven of gemeentes over locatie- en gebiedsontwikkeling. Bij het verlenen van vergunningen en het maken van plannen voor stadsvernieuwing. Je doet onderzoek en brengt advies uit. Of je zet je expertise in voor de ontwikkeling of het beheer van vastgoed.
 • Procesmanager
  Je geeft sturing aan processen. Voert de regie, bewaakt de planning en het budget. Je stuurt op een goed eindresultaat binnen een gestelde termijn.