Ondernemerschap & Retail Management

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Wat anderen zeggen

Rick Waardenburg

“Na de havo koos ik voor de opleiding Ondernemerschap & Retail Management, voorheen Small Business en Retail Management, van Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Een opleiding die me erg aansprak omdat het gericht is op ondernemen. En daar wilde ik iets mee doen. Bovendien is het een brede opleiding waardoor je over een breed vakgebied kennis opbouwt.”

In de praktijk

“De docenten komen uit het bedrijfsleven. Zij inspireren je om al tijdens de opleiding aan je carrière te werken. Ze zijn bereikbaar en altijd bereid je te helpen. Bijvoorbeeld bij de praktijkprojecten. Tijdens de opleiding ben je elk blok bezig met een praktijkgericht project. Je maakt bijvoorbeeld een verbeterplan voor een bestaand bedrijf. Dit soort projecten zijn heel leerzaam, je kunt er je creativiteit goed in kwijt. Ook leer je samenwerken en verbeter je je communicatie-skills. Allemaal aspecten die later in het bedrijfsleven goed van pas komen.”

“Ik vind het erg prettig dat ik de theoretische kennis die ik heb opgedaan meteen in de praktijk kan testen. En zo de lesstof niet alleen ken, maar ook kan toepassen in mijn werk. Tijdens mijn opleiding heb ik samen met een vriend een eigen bedrijf op gezet, Track Your Pet. Marktleider op het gebied van GPS-trackers voor huisdieren. Ik onderhoud zakelijke contacten, doe de inkoop en optimaliseer de website. Als ik tegen iets aanloop dat niet behandeld wordt tijdens de lessen, staan de docenten altijd klaar om me hiermee te helpen.”

“Ik kan Ondernemerschap & Retail Management van Avans Hogeschool aan iedereen aanbevelen die ambitieus en ondernemend is.”