Ondernemerschap & Retail Management

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Wat anderen zeggen

Lisanne Hoogendorp

”Je realiseert het je vaak pas achteraf. Maar als student heb je best een lekker leven. Je grootste zorg is het halen van een tentamen. Of op het allerlaatste moment een project samen afronden. En dan ineens zijn er 2 studiejaren voorbij. In mijn opleiding kwam ik toen voor een keuzemoment. Of ik ga op stage in jaar 3, of ik stap ik over naar de duale-opleiding en haal daar mijn praktijkervaring”.

Student en marketeer

Als duaal-student haal je in 4 jaar hetzelfde diploma, maar combineer je werken en studeren. Je werkt 24 tot 32 uur en gaat nog maar 1 dag per week naar school. Voor mij was dat geen moeilijke keuze. Laat mij maar lekker werken. “Ik studeer nu bijna 3 maanden duaal en heb nog nooit zo veel en zo snel geleerd als nu. Het is hard werken en die relaxte studententijd is wel een beetje voorbij. Maar over 2 jaar ben ik afgestudeerd hbo’er met een bak aan ervaring in online marketing. Ik krijg de ruimte om te leren en nog student te zijn, maar tegelijkertijd ben ik ook de volwassen online marketeer met een hoop verantwoordelijkheid.”

Werken in fashion

“Ik werk bij A2Concepts, een online marketingbureau in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Als online marketeer werk ik voor klanten in de fashionbranche. Het is heel gaaf om zo direct met klanten samen te werken en echt resultaten voor hen te boeken. De combinatie 4 dagen werken en 1 dag school is af en toe best pittig. Maar leren is ineens zoveel leuker als je de theorie gelijk kan toepassen in je werk.”

Baangarantie

“In veel gevallen heb je ook nog eens een baangarantie. Na 2 jaar duaal kunnen veel studenten bij hun leerbedrijf blijven werken. Het is echt een uitkomst dat je bij de opleiding Ondernemerschap & Retail Management ’s-Hertogenbosch kan switchen naar duaal. Je onderscheidt je van alle andere studenten. En je bouwt als professional tijdens je studie al 2 jaar aan je CV. Het werken is leuk. Iedere dag is anders. Ik kan het je alleen maar aanraden.”