HBO-Verpleegkunde Duaal hbo

Duaalopleiding in 's-Hertogenbosch

Je kiest met de duale opleiding HBO-Verpleegkunde voor leren en snel de praktijk in. Met jouw kennisbasis ga je na 2 of 2,5 jaar voltijdstudie aan de slag in de zorgrichting waarvoor jij passie hebt.

Lotte werkt als wijkverpleegkundige. Halima coördineert en verleent zorg in het ziekenhuis. Pieter begeleidt ouders op het consultatiebureau. Jeanette is kwaliteitsadviseur in een zorg- en behandelcentrum. Zo hebben HBO-Verpleegkundigen een veelzijdig beroep.

Jij

Jij ziet een toekomst in de zorg helemaal voor je. En je weet al precies in welke omgeving je straks wilt werken. Daarom wil je hier tijdens je opleiding alvast meters maken. Zodat je straks de zorgspecialist bent die het verschil maakt voor cliënten en hun omgeving. Je bent zelfstandig en verantwoordelijk. Een volle, afwisselende en onvoorspelbare dag, daar kan jij wel tegen. Je werkt graag samen met andere verpleegkundigen en disciplines. En haalt het beste uit jezelf.

De opleiding HBO-Verpleegkunde

De duale variant bestaat uit theorie en beroepspraktijkvorming. Theoretische kennis krijg je via lessen op school. Praktijkervaring en -vorming doe je op bij de zorginstelling waar je een overeenkomst hebt. Vanaf je derde leerjaar loop je bij deze instelling alle stages. Zo kun jij je specialiseren, terwijl voltijdstudenten op verschillende plekken stage lopen. Je volgt in jaar 3 en 4 wel dezelfde lessen als voltijdstudenten.

Na je opleiding mag je je Bachelor of Science noemen.

Kenmerkend voor deze opleiding

Om de duale variant te kunnen volgen start je met de voltijdopleiding HBO-Verpleegkunde. In het tweede jaar regel je zelf je duale opleidingsplaats. In het derde en vierde jaar ga je werken en leren combineren.

HBO-Verpleegkunde kun je volgen in verschillende varianten. Uiteraard kun je ook kiezen voor een voltijd- of deeltijdopleiding. Heb je al een mbo-v-diploma? Dan kom je voor een verkort traject in aanmerking. Bekijk de opties en kies wat bij jou past. In deze flyer lees je meer over de verschillen tussen de varianten.