HBO-Verpleegkunde Duaal hbo

Toelating

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan de toelatingseisen. Kijk hier of je daaraan voldoet.

toelatingseisen
Profiel Extra vakken/toelichting
havo N&T
havo N&G
havo E&M
havo C&M
vwo N&T
vwo N&G
vwo E&M
vwo C&M
mbo-niveau 4

Je bent met alle mbo-4 diploma's toelaatbaar, met een mbo-v diploma kun je het verkorte traject volgen.

Aanvullende toelatingseisen

Werk- / stageadres

In de duale variant is het een voorwaarde dat je al werkt in een van de zorginstellingen waar wij mee samenwerken. Of je werkt er nog niet, maar bent wel aangenomen. Je solliciteert bij de werkgever waar jouw voorkeur naar uitgaat.-

Algemeen

Je hebt de eerste 2 of 2,5 jaar van de voltijdopleiding gevolgd. In jaar 3 of 3,5 mag je overstappen naar de duale variant.

Instroommoment

Beginnen in september

Instroommoment
Deadline aanmelden
Nederland 1 mei 2021

Verkorte trajecten

Mbo-v'ers zijn toelaatbaar tot het verkorte traject. Als mbo-v'er start je in jaar 1. Je volgt in periode 1 t/m 3 een aangepast programma. In periode 4 van jaar 1 stap je over naar jaar 2. Je meldt je dus eerst voor jaar 1 aan.

Toelatingsprocedure

De opleiding hanteert de volgende toelatingsprocedures:

Studiekeuzecheck

Bij Avans doen we de studiecheck in de vorm van een intake. Die is voor de opleiding verplicht. Meer over de intake lees je in deze flyer.

Taaltest

Voor de start van je opleiding maak je een taaltest Engels. Is je niveau Engels te laag, dan biedt Avans je de mogelijkheid om bij te spijkeren. De taaltest is geen onderdeel van de decentrale selectie of toelating, maar het maken van deze test is wel verplicht.

21+ Toets

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, de 21+ toets. Hierin kunnen we vaststellen of je toch kunt starten. Bijvoorbeeld door de ervaring die je hebt.

Je meldt je hiervoor aan bij het academiebureau.