Finance & Control

Voltijdopleiding in Breda

Arbeidsmarktperspectief

De opleiding Finance & Control van Avans Hogeschool sluit aan bij de continu veranderende praktijk. Na je afstuderen ben je een financieel professional die klaar is voor de toekomst. Omdat je lerend, kritisch, onderzoekend en ondernemend bent, kun je goed inspringen op veranderingen in de wereld en in je werk.

Je werkt in verschillende rollen, bijvoorbeeld die van procesbewaker of adviseur. Welke rol je ook hebt, je zorgt altijd voor nieuwe en betere oplossingen en ideeën. Zo ben je van meerwaarde voor de organisatie. Je werkt moeiteloos samen met collega's uit verschillende vakgebieden. Daarbij doe je wat je zegt en zeg je wat je doet.

Je denkt duurzaam en hebt aandacht voor gevolgen op de lange termijn. De waarde van bedrijven wordt allang niet meer bepaald door alleen de financiële waarden. Andere waarden spelen ook mee, zoals innovatiekracht en de manier waarop wordt omgegaan met mens en milieu.

Omdat je breed bent opgeleid en veel ervaring hebt opgedaan met opdrachten uit de praktijk ben je erg gewild in het bedrijfsleven. Organisaties kunnen jouw kennis en professionele werkhouding goed gebruiken.

Bekijk de video's over ervaringen van studenten in het werkveld.

 

 

 

Potentiële beroepen

  • Business controller
    Als business controller laat je het management zien hoe de organisatie presteert. En draag je bij aan de verbetering van die prestatie. Je werkt mee aan de coördinatie, uitvoering en bewaking van de planning- en controlcyclus.
  • Financieel analist
    Als financieel analist onderzoek je wat de financieel-economische gevolgen zijn van beleidsveranderingen en gebeurtenissen bij het bedrijf én de omgeving.
  • Financial controller
    Als financial controller houd je je bezig met alle aspecten van de financiële huishouding. Je verzorgt financiële rapportages en maakt begrotingen.