Finance & Control deeltijd hbo

Carrièreperspectieven

De vraag naar financiële professionals op hbo-niveau is groot. Omdat techniek niet stilstaat, moet je je als controller ook steeds blijven ontwikkelen. Na de opleiding Finance & Control ga je aan het werk als bijvoorbeeld assistent-controller. Je kunt doorgroeien naar de functie van bijvoorbeeld hoofd administratie, financial controller, business controller of financieel analist. Je bent breed opgeleid en kunt aan de slag bij elk bedrijf met een financiële afdeling.

Potentiële beroepen

 • Assistent-controller
  Je ondersteunt de controller bij het analyseren van cijfers en adviseren van het management.
 • Controller
  Je bent de waakhond van de organisatie. Je rapporteert en analyseert periodiek over de haalbaarheid van de gestelde doelen. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies over mogelijke risico's die de organisatie loopt.
 • Hoofd administratie
  Je geeft leiding aan de administratie-afdeling en je houdt de financiële administratie up to date. Daarnaast stel je de jaarrekening van de organisatie op.
 • Financial controller
  Je houdt je bezig met alle aspecten van de financiële huishouding. Je verzorgt financiële rapportages, maakt begrotingen en stuurt bij waar nodig.
 • Business controller 
  Je onderzoekt hoe de organisatie presteert en je adviseert het management over verbeterpunten. Je denkt mee over de strategische koers van het bedrijf en hoe je dit verbetert. Ook breng je samen met je collega's de risico's van de organisatie in kaart en stel je mogelijke maatregelen op.
 • Financieel analist
  Je onderzoekt wat de financieel-economische gevolgen zijn van beleidsveranderingen en gebeurtenissen bij jouw organisatie en de omgeving. Vervolgens adviseer je hierover.