Communicatie Associate degree deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda en 's-Hertogenbosch

Met een Associate degree-opleiding Communicatie kies je voor een tweejarige erkende hbo-deeltijdopleiding. Je leert overtuigend communiceren met in- en externe doelgroepen, in woorden en beelden.

Je werkt voor een bedrijf en je weet hoe die organisatie in elkaar steekt. Je bent op de hoogte van de missie en visie en je hebt een beeld van de doelgroepen waarmee de organisatie in contact wil komen. Dit kunnen medewerkers en hun familie zijn, maar bijvoorbeeld ook klanten, concurrenten, journalisten of influencers. Je weet die doelgroepen te triggeren door de juiste middelen af te stemmen op de juiste doelgroep.

Jij

Je bent nieuwsgierig en creatief en je houdt van afwisseling. Mensen bij elkaar brengen vind je leuk en daarvoor creëer je de juiste omstandigheden. Je hebt lef, bent niet bang om door te vragen en gaat discussies niet uit de weg. Samenwerken doe je graag en je bent geïnteresseerd in diverse vakgebieden. Je kunt je goed inleven in andere situaties, standpunten en voorkeuren.

De opleiding Communicatie Associate degree

Na de deeltijdopleiding Communicatie Ad weet je hoe je met communicatie bijdraagt aan de organisatiedoelen. Je weet hoe je doelgroepen boeit en bindt en hebt geleerd goed te kijken naar wat ze wensen en nodig hebben. Dat verandert nogal eens. Om hierop te kunnen anticiperen houd je de behoefte goed in de gaten. Daardoor weet je steeds het juiste verhaal te vertellen in woord en beeld.

 

Kenmerkend voor deze opleiding

Bij deze kleinschalige opleiding is het contact persoonlijk. Net als bij andere deeltijdopleidingen van Avans werk je met modules. Samen met jou bekijken we welke jij precies nodig hebt om jouw leerdoelen te bereiken. Lesactiviteiten op school zijn altijd geconcentreerd op 1 dag van 14.40 tot 21.40 uur. Onze docenten werken in het communicatievak. Ze helpen jou daarin je weg te vinden. Je vraagt hen om hulp als dat nodig is. Veel leer je door te doen in je eigen werk.

Vierjarige opleiding

Naast de deeltijdopleiding Associate degree kun je ook kiezen voor de Bachelor deeltijdopleiding Communicatie. Deze deeltijdopleiding rond je af in 4 jaar.

Stel je vragen

over de opleiding aan studieloopbaancoach
Florentien Reineke

 
 via e-mail: deeltijd@avans.nl