Accountancy voltijd hbo

Arbeidsmarktperspectief

Na je opleiding staan accountantskantoren voor je in de rij. Van klein tot middelgroot kantoor of 1 van de 'big four': Deloitte, PWC, Ernst & Young en KPMG. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als registeraccountant of als accountant-administratieconsulent. In jouw rol ben je nooit uitgeleerd. Je blijft je ontwikkelen om altijd nieuwe en betere oplossingen te kunnen bieden. De eerste jaren werk je 4 dagen per week en besteed je 1 dag per week aan studie.

Bekijk de video's over de ervaringen van studenten in het werkveld.

 

Potentiële beroepen

  • Accountant-administratieconsulent
    Als accountant-administratieconsulent (AA) houd je je vooral bezig met de administratie van middelgrote en kleine bedrijven (mkb). Je maakt of beoordeelt de jaarrekening. Ook geef je advies aan deze ondernemers. Vaak ben je een vertrouwenspersoon voor je klanten.
  • Registeraccountant voor het midden- en kleinbedrijf
    Als registeraccountant houd je je vooral bezig met de controle van de jaarrekening en andere rapportages. Daarnaast ben je adviseur voor je klanten, het midden- en kleinbedrijf (RA-mkb).
  • Registeraccountant voor organisaties van openbaar belang
    Als registeraccountant voor organisaties van openbaar belang (RA-OOB) voer je wettelijke controles uit. Naleving van wet- en regelgeving is heel belangrijk. Om belangenverstrengeling te voorkomen, geef je dan ook geen adviezen aan je klanten.